Gündem

İyi Partili Erhan Usta: AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, ilahiyat fakültesi mezunu, afetle ilgili hiç iş yapmamış

08 Şubat 2023 14:47

İyi Parti Genel Başkanvekili Erhan Usta, AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü'nün deprem konusunda bilgi sahibi olmadığını ve ilahiyat fakültesi mezunu olduğunu söyledi. 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem, 10 ili etkiledi. Arama-kurtarma ve yardım çalışmaları devam ederken, bölgeden ölü ve yaralı haberleri gelmeye devam ediyor.

Büyük yıkımın yaşandığı depremde AFAD'ın müdahalesinin yeterli olmadığı tartışmaları yaşanırken, İyi Partili Erhan Usta, konu hakkında Twitter'dan bir paylaşım yaptı. 

Usta, sosyal medya hesabından, AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu'nun özgeçmişini paylaşırken, şunları kaydetti:

"AFAD Afetlere Müdahale Gn. Müdürü kim? İsmail Palakoğlu Hiç basına bilgi verirken görüldü mü? Hayır. Neden? Çünkü deprem konusunda bilgi sahibi değil, çünkü ilahiyat fak. mezunu. Afetle ilgili bir iş yapmış mı? Hayır. Sizin emaneti ehline veriniz buyruğundan anladığınız bu mu?"