Gündem

İyi Partili Çıray: Akşener, Millet İttifakı’nı bırakın dağıtmayı, cumhurbaşkanlığını kazanmak için ağır saldırıları göze alarak “kazanacak ekibi” oluşturmak istedi

"Bakın şimdi tahkim edilmiş adaylıkla Sayın Kılıçdaroğlu'nun oyları artmaktadır"

26 Mart 2023 09:16

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Akşener, Millet İttifakı’nı bırakın dağıtmayı, cumhurbaşkanlığını kazanmak için ağır saldırıları göze alarak “kazanacak ekibi” oluşturmak istedi" değerlendirmesini yaptı. 

Çıray, Sözcü yazarı Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. 

-Ancak 18 Haziran yerine 14 Mayıs tarihini Sayın Cumhurbaşkanı da istedi. Acaba neden?

Bunun için birçok sebep sıralanabilir. ‘Çok sakin, demek bir biçimde kazanacağına güveniyor' diyenler dahi var. Onlara bu türden bir kibrin oluşturduğu zihniyetin gerçeklikle ilişkisini tamamen değiştirdiğini söylemekle yetineceğim.

-Bu durumda Millet İttifak'ı daha da önem kazanmıyor mu?

Tabii ki… O nedenle Sayın Akşener'in Millet İttifakı'nı bırakın dağıtmayı, cumhurbaşkanlığını kazanmak için ağır saldırıları göze alarak “kazanacak ekibi” oluşturmak istemesinin nedeni budur. Bakın şimdi tahkim edilmiş adaylıkla Sayın Kılıçdaroğlu'nun oyları artmaktadırç Bu durumun neden ortaya çıktığı tartışmasını seçim sonrasına bıraktık. Ama üç yıldır bu iki belediye başkanımızı anketlere koyan biz değiliz, anketlerde açık ara birinci yapan da biz değiliz. Ancak Sayın Akşener ‘Bu dinamikten yararlanalım' dediğinde ayağa kalkanlar, üç yıldır neredeymişler, onun analizini de seçim sonrasında yapmalıyız. Şimdi amacımız yıkım projesine nihai noktayı koymaktır.