Seçim 2024

İYİ Partili Boyraz: Akşener'in aday olmayacağını düşünüyorum, kampanya modeli yanlıştı

"Yİ Parti’nin kendi adaylarıyla girme kararının paralelinde İYİ Parti’nin 4 yıl boyunca bir yerel seçim stratejisi oluşturulmamış. Bizim 4 yıl içerisinde bir hazırlığımız oluşmamış"

04 Nisan 2024 00:08

İYİ Parti Milletvekili Uğur Boyraz, olağanüstü kongre kararı alınan partisiyle ilgili yaptığı açıklamada "Sayın Akşener’in bu konuya ilişkin net ifadesi var. Net ifadesi sonrasında da bir Kurultay kararı verdi. Bütün bunları alt alta koyunca Meral Akşener’in bu kurultayda aday olmayacağını düşünüyorum" dedi. Boyraz, "Mesela Mansur Bey’e çok sert eleştiriler getirdi Meral Hanım. Ekrem İmamoğlu’na çok sert şeyler söyledi. Bunlar yanlış mıydı diyorsunuz?" sorusunu da, "Ben bu kampanya modelinin yanlış olduğunu söylüyorum. Burada İYİ Parti kendi adaylarıyla girdiği bir seçimde kendi adaylarını öne çıkaracak bir dil kullanmalıdır" diye yanıtladı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde başarı elde edemeyen İYİ Parti’de istifa hareketliliği devam ediyor. Genel Başkan Meral Akşener, olağanüstü kongre kararı alırken, önce İBB Başkanı adayı ve İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, ardından da Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak partideki görevlerinden istifa etti. 

Seçim sonrası İyi Parti’de art arda görevden istifalar: Kriz büyüyor

Akşener CHP'yi "kirli pazarlık" ile hedef aldı, İmamoğlu ve Yavaş'a çok sert yüklendi: Mansur Yavaş, artık CHP'nin ev kölesi olmuştur

İYİ Parti'den istifa haberleri gelirken, tv100'ün gündemi belirleyen programı Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'na konuk olan Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında da açıklamalarda bulundu. Boyraz, "Sayın Akşener’in bu konuya ilişkin net ifadesi var. Net ifadesi sonrasında da bir Kurultay kararı verdi. Bütün bunları alt alta koyunca Meral Akşener’in bu kurultayda aday olmayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Gürkan Hacır'ın "İYİ Parti açısından bakarsanız seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? İYİ Parti’nin 31 Mart karnesi nasıl?" sorusu üzerine Poyraz, şu ifadeleri kullandı:

"8 aylık suskunluğum içerisinde görüşlerimin tamamını Partinin yetkili kurullarında Sayın genel Başkana tek tek ifade ettim. Görüşlerimin farklı noktada olduğu alanlarda ise hem Belediye Başkan Adaylarımızın, hem Belediye Meclis Üyesi Adaylarımızın ve yürütülen Yerel Seçim atmosferinde partimin herhangi bir şekilde tartışma konusu olmaması için görüşlerimi dışarda beyan etmekten imtina ettim. Bu görüşlerden bir tanesi bu ittifaka ilişkindir. Daha doğrusu ittifak da değil ortak adaydır. Bu seçim sonuçlarının her biri bir ders niteliğindedir. Bugünü herkes dünle izah etmeye çalışıyor. Toplum değişti, Dünya değişti, iletişim değişti."

"4 yıl içerisinde bir hazırlığımız oluşmamış"

"Ne zaman yapılacağı belli olan bir seçimle ilgili partilerin bir alt yapısı olması lazım. İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla girme kararının paralelinde İYİ Parti’nin 4 yıl boyunca bir yerel seçim stratejisi oluşturulmamış. Bizim 4 yıl içerisinde bir hazırlığımız oluşmamış. Çünkü İYİ Parti’nin Yerel Yönetimler Başkanlığı da bu noktada nasılsa bir ortak aday süreci götürülür diyerek bütün konsantrasyon partinin tüm kurullarıyla genel seçime adapte edilmiş."

"Kampanya modelinin yanlış olduğunu söylüyorum"

Hacır'ın "Mesela Mansur Bey’e çok sert eleştiriler getirdi Meral Hanım. Ekrem İmamoğlu’na çok sert şeyler söyledi. Bunlar yanlış mıydı diyorsunuz?" sorusuna yanıt olarak Poyraz, "Ben bu kampanya modelinin yanlış olduğunu söylüyorum. Burada İYİ Parti kendi adaylarıyla girdiği bir seçimde kendi adaylarını öne çıkaracak bir dil kullanmalıdır." dedi.

Programda Yarkadaş'ın "Sizce Meral Hanım istifa etmeli mi? Kongrede aday olmalı mı, olmamalı mı? Meral Hanım kongrede yeniden aday olursa kendisine oy verir misiniz?" sorusuna yanıt olarak Poyraz, şu yanıtı verdi:

"Akşener partisini kongreye götürmek mecburiyetinde"

"Kongreler biliyorsunuz delegenin karar verdiği alanlardır. Bir kongrede aday olabilmeniz için yeterli sayıda delegenin sizi teklif etmesi gerekiyor. Sayın Genel Başkanının aday olup olmaması kendi iradesiyle alakalı bir durumdur. Bu süreçte bir siyasi partinin Genel Başkanı olarak Sayın Akşener partisini kongreye götürmek mecburiyetindedir. Dolayısıyla da partisini kongreye götürme kararı vermiştir."

"Sayın Akşener’in bu konuya ilişkin net ifadesi var. Net ifadesi sonrasında da bir Kurultay kararı verdi. Bütün bunları alt alta koyunca Meral Akşener’in bu kurultayda aday olmayacağını düşünüyorum."