Gündem

İyi Partili Belediye Başkanı ve 5 ilçe belediye meclis üyesi istifa etti, AKP'ye geçti

Teşkilat Başkanı Ataman, "Maddi sıkıntıları bahane edecek ise, 700 bin liralık makam aracını niye aldın" diye tepki gösterdi

16 Aralık 2019 15:46

Kayseri'nin İncesu Belediye Başkanı İyi Parti'li Mustafa İlmek ve 5 ilçe belediye meclis üyesi, partilerinden istifa ederek AKP'ye geçti. İyi Parti Kayseri Teşkilat Başkanı Sebati Ataman, İlmek'e "Maddi sıkıntıları bahane edecek ise, 700 bin liralık makam aracını niye aldın" diyerek tepki gösterdi.

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, beraberinde belediye meclis üyeleri Yaşar Orçan, Ertaş Çopur, Fatih Kızılışık, Mehmet Salmaz ve Cengiz Değirmenci ile birlikte AKP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AKP İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda İlmek, partisinden istifa ettiğini açıklayarak, "Bugün itibariyle siyasi hayatımı AK Parti'de sürdürme kararı aldım" dedi. İlmek, şöyle devam etti:

"Ben bu kararı alırken tek başıma karar almadım. Birlikte yol yürüdüğüm arkadaşlarımla istişare ettim. Ben ve meclis üyelerimiz Yaşar Orçan, Ertaş Çopur, Fatih Kızılışık, Mehmet Salmaz ve Cengiz Değirmenci ile AK Parti'ye katıldık. Biz bizimle beraber yol yürümüş herkesle istişarede bulunduk. Ben İncesu sevdası ile yola çıktım. Amacım hizmet etmektir."

AKP İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da, "Bazen Mustafa İlmek başkan bizi programlarına davet etti, bazen de biz partimizin programlarına kendisini davet ettik. Hiçbir hesap gütmeden ayrıştırmadan ne o bizi, ne de biz onu ötekileştirdik. Birlik ve beraberlik ile bugüne geldik. Bir yanımız hep eksikti. Bu eksikliği de genel merkezimizle ve yöneticilerimizle görüştük ve giderdik. Sayın Mustafa İlmek'le beraber yürüme kanaati bizde de kendisinde de oluştu. Yeni parti kurma çalışmalarının olduğu bu dönemde bu geçişin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İyi Parti'den ilk tepki

İYİ Parti Kayseri Teşkilat Başkanı Sebati Ataman ise , AKP'ye geçen Mustafa İlmek ile ilgili olarak, “Bu asil millet, milletin iradesini yok sayanlara en ağır şekilde cevap verecektir” dedi.

İyi Parti Kayseri Teşkilat Başkanı Sebati Ataman, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Siyasetin her gün daha fazla kirlendiği ülkemizde, seçimle, milli iradenin oyları ile kaybetmeyi içine sindiremeyen iktidar, en hafif tabir ile siyasi ahlak ve etikten yoksun, baskı, tehdit ve teklifler ile kaybetmenin ve yok olma sürecinin acısını hafifletecek, güç kaybetmiyoruz havası oluşturacak oyunlarına devam etmektedir. Kendilerini inanan olarak nitelendirenler unutmasın ki, Allah’ın huzuruna kul hakkı ile çıkmanın çok ağır bir vebali vardır. Çünkü böyle bir günahın Allah tarafından bağışlanması, hak sahibinin affetmesi şartına bağlanmıştır. Millet İttifakı İncesu belediye başkanı adayı olan ve İyi Parti’den İncesu belediye başkanı seçilen Mustafa İlmek, aldığı kara ile AKP saflarına katıldığını açıklamıştır. Sayın ilmek unutmasın ki, kendisine inanan ve seçimi kazanması için gece gündüz çalışan ve bulunduğu makama taşıyan İncesulu İyi Parti ve CHP’li 8 bin 213 seçmen kendisine haklarını helal etmeyecektir. İlmek’e sorarım bu vebalin altında huzur içerisinde hayatına nasıl devam edecektir. İlmek, halka daha rahat hizmet edebilmek adına böyle bir karar aldığını açıklama gibi bir bahanenin altına sığınmaya kalkmasın. Hizmet etmek için maddi sıkıntıları bahane edecek ise, 700 bin liralık makam aracını niye almıştır. İnsanların çocuklarına bırakacağı en önemli miras şerefli bir yaşam ve soyadıdır. Haksızlıklar ile dimdik durarak mücadele etmektir. Omurgalı bir duruştur. Haksızlıklar karşısında eğilen dik duramayan, onurunu da kaybeder. Unutulmasın ki, milletin iradesini yok sayanlara, bu asil millet, 31 Mart seçimlerinde ve tekrarlanan İstanbul seçimlerinde olduğu gibi en ağır şekilde cevabını verecektir. Tükenmişlik sendromu içerisine giren ve her geçen gün kan kaybeden iktidar bu tür pansuman tedavileri ile ömrünü uzatmaya çalışacağını zannediyor ise, bilmelidir ki ‘Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor’ türkümüzün sözlerinde olduğu gibi yolun sonuna gelmiştir.”