Gündem

İyi Partiden "Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan" çalıştayları

02 Kasım 2022 14:16

İyi Parti Kadın Politikaları Başkanlığından kadınların farklılaşan sorunlarını ortaya çıkarmak, ortaklaşan sorunlara çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Samsun'da "Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan" başlıklı çalıştay serilerine başlanacağı bildirildi.

İyi Partiden yapılan açıklamaya göre, "Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan" başlığı altında düzenlenecek olan çalıştay serilerinin en önemli çıktısını, ulusal politikaya yön vermek amacıyla yerel ve bölgesel düzeyde hazırlanacak olan kadın temalı il bildirgeleri ve bölge bildirgeleri oluşturacak.

Çalıştaylarda, pozitif ayrımcılık kaygısıyla kadınlara uygulanan cinsiyet kotası, yüzde 20 olarak erkekler için uygulanacak.

Bu hedefler doğrultusundaki çalıştayların ilki 5 Kasım'da Samsun'da düzenlenecek. Çalıştaya Samsun'un yanı sıra Sinop, Amasya, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon ve Artvin illerinden de katılım sağlanacak.

Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, akademisyenler, kadın kooperatifleri, oda ve borsa temsilcileri ile toplamda 200'ü aşkın kişinin katılım sağlayacağı ilk çalıştay, iki ayrı oturumda gerçekleşecek. Çalıştayın ilk oturumunda her şehrin temsilcileri yurttaş masalarında bir araya gelerek kendi şehirlerinde yaşayan kadınların karşılaştığı sorunları, bu sorunların kaynağını ve çözüm önerilerini tartışacak.

Tartışmanın ardından her il için yurttaş masalarında tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerini içeren il bildirgeleri hazırlanacak.

İl masalarından birer temsilcinin seçilmesiyle bölge masasında devam edecek olan ikinci oturumda, bölge genelinde kadınların yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerine tartışmalar yürütülecek. Ortak görüşler ve öneriler doğrultusunda da kadın temalı bölge bildirgeleri hazırlanacak.