Politika

İyi Parti'nin Kağıthane adayı Mehmet Aslan oldu

"İsrafı engelleyerek o parayı ailelere yardım, öğrencilere burs ve alt yapı olarak değerlendireceğim"

17 Şubat 2019 16:31

İyi Parti'nin Kağıthane Belediye Başkan adayı Mehmet Aslan oldu. Aslan için İyi Parti İstanbul İl Başkanlığında aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Asla, konuşmasında Kağıthane'deki mevcut belediyede yapılan israfa çarpıcı bir örnek verdi. 

İyi Parti'nin CHP ile kurduğu güç birliği çerçevesinde İyi Parti adayının destekleneceği Kağıthane için Belediye Başkan Adayı, İyi Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Aslan oldu.

Aslan için düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan İYİ Parti Kâğıthane İlçe Başkanı Suat Salter, Mehmet Aslan'a bu çıktığı yolda sonuna kadar destek olacaklarını, adil, yaşanabilir bir Kağıthane için çalışacaklarını söyledi.

Kâğıthane Belediye Başkan Adayı Mehmet Aslan, "İnandığı davasında ne olursa olsun vazgeçmeyen cesurların var olduğunu gösteren Sayın Genel Başkanım ve dava arkadaşlarım olduğu için onur duyuyorum" diyerek konuşmasına başladı.

Aslan: Kağıthane'nin durumunu hepimiz biliyoruz

Çevresindeki ilçelerin yanında Kağıthane'nin geride kalmasını ben kabul edemiyorum. Çirkinliğe terk edilmiş bir ilçeyi iyileştireceğiz. İnsanımız mutlu olacak ve orada yaşamak isteyecek. Hiçbiri imkansız değil; yeter ki imkanları doğru ve dürüstçe kullanalım. Dürüst ve namuslu bir şekilde işimizi yaparsak, hepsi mümkün" dedi. 

Kağıthane'nin mevcut belediyesine yönelik eleştirilerini dile getiren Mehmet Aslan, "Belediyede 128 kiralık araç var. Bunun masrafı aylık 12,5 milyon TL ediyor. Bir yılda ne kadar ettiğini hesaplayın. 140- 145 milyon TL yıllık sadece araç masrafı. Bu israfı engelleyerek o parayı ailelere yardım, öğrencilere burs ve alt yapı olarak değerlendireceğim." diye konuştu.

"19 mahallesi olan bir ilçe, 430 bin nüfusu olan bir ilçe bir meydanı hak etmiyor mu? Güzel sokakları, ışıl ışıl caddeleri hak etmiyor mu?" diyen Aslan, belediyeciliğin siyaset üstü olduğunun altını çizerek "Belediye başkanlığımda hizmette insanları ayıran namerttir." diyerek herkese eşit hizmet vurgusu yaptı.

Kavuncu: Kağıthane'nin en temel problemlerinden biri uyuşturucu

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu ise "Siyasette benden gençleri takdim etmek nasip olmamıştı. Bugün ilk kez kendimden genç bir kardeşimi takdim ediyorum. Türk siyasetinin genç, dünyayı farklı okuyabilen, dinamik isimlere de ihtiyacı var" diye konuştu.

Kavuncu, "Kağıthane en iddialı olduğumuz ilçelerden biri. İşsizlik oranı çok yüksek. Temel problemlerden biri uyuşturucu. Mehmet kardeşimin bu konuda yapmış olduğu çalışmalar zaten biliniyor. Hemen hemen her ilçedeki benzer sorunları Kağıthane  daha sancılı yaşıyor. Bunlara İYİ bir vizyonla çözüm getireceğiz. Daha 2. yılını tamamlamamış bir parti olarak 2. Seçime giriyoruz. Allah'a şükür çok iyi gidiyoruz. Bu güç birliği, önce inşallah ülkemize ve ardından partimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Gençleri her daim öncelikli olacağını vurgulayan Mehmet Aslan için düzenlenen toplantının sonunda geçen hafta içinde yitirdiğimiz Ozan Arif', kendi dizeleri ile anıldı.