Politika

İYİ Parti'nin Çankaya yönetimi görevden alındı

22 Aralık 2023 11:51

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Çankaya ilçe başkanı ve ilçe yönetiminin görevden alındığını, yerine kurucu ilçe başkanı olarak Doğukan Kozan'ın atandığını duyurdu.

Peş peşe istifaların yaşandığı İYİ Parti'de sular durulmuyor.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Çankaya ilçe başkanı ve ilçe yönetiminin görevden alındığını duyurdu. Yener, kurucu ilçe başkanı olarak Doğukan Kozan'ın atandığını bildirdi.

Yıldırım'ın X isimli platformdan yaptığı açıklama şu şekilde:

"Çankaya İlçe Başkanı ve İlçe Yönetimine görevden el çektirilmiş, yerine Kurucu İlçe Başkanı olarak Av. Doğukan Kozan atanmıştır. Kamuoyuna duyurulur."

 

İYİ Parti'de kriz


İYİ Parti'de son 2 ayda üst üste gelen istifalar, partinin 31 Mart'taki yerel seçimlere yalnız gireceğini açıklamasının ardından giderek hızlandı. İYİ Parti'de Ankara ve İstanbul çalışmaları yürütüldüğü sırada Ankara'daki 25 ilçe başkanından 21'inin, Mansur Yavaş'ın desteklenmesi gerektiği yönündeki görüşlerini genel merkeze ilettikleri söylenmişti.

Akşener ve Yavaş arasındaki 'korkak' polemiğinin ardından bu süreç tekrar gündeme geldi. Akşener'in hem bu konuşmasını hem de Uşak ziyaretinde Ankara ve İstanbul'da da kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurduğunu hatırlatan İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan dün istifa etti. Arslan, istifa mesajında partinin seçimlere müstakil girme kararına rağmen Ankara özelinde bir işbirliği için çaba gösterdiğini belirtirken "Yavaş, bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir" diyerek Mansur Yavaş'a da sahip çıktı.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu da 9 Ekim'de istifa etmişti.

TIKLAYIN-İyi Parti’de “istifa etmek isterseniz” mesajı krizi

TIKLAYIN-İddia: İYİ Parti'de 4 vekil daha istifa edecek