Gündem

İyi Parti'nin basın danışmanı gazeteci Murat İde'ye saldırı

Saldırıya uğrayan İde'nin ruhsatlı silahını çektiği ve havaya ateş ederek kurtulduğu belirtildi

28 Aralık 2019 14:30

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde evinin önünde saldırıya uğradı

Murat İde'nin, KRT'de 11:00'da yayınlanan "Burası Çok Önemli" isimli programın ardından evine giderken, yol boyunca kendisini 3 aracın takip ettiği, saldırıyı 7-8 kişilik bir grubun gerçekleştirdiği öğrenildi.

Yeniçağ'ın haberine göre İde'nin yumruklu, sopalı saldırıda ruhsatlı silahını çektiği ve havaya ateş ederek kurtulduğu belirtildi. İde'nin silahını çekmesinden sonra saldırganların kaçtığı, olay yerine polislerin gelmesinin beklendiği öğrenildi.

Gazeteci İde, hem KRT’deki programları hem Yeniçağ gazetesindeki yazıları nedeniyle MHP tarafından eleştiriliyordu.

Odatv yazarı Sabahattin Önkibar, Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ ve Yeniçağ eski Ankara Temsilcisi Ahmet Takan da daha önce saldırıya uğramıştı. 

Akşener'den açıklama

Olayın ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter'dan yaptığı açıklamada İde'ye geçmiş olsun dileklerini sundu. Akşener şunları söyledi:

"Basın danışmanım, korkusuz gazeteci Murat İde'ye yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" diyen Akşener, "Bilinsin ki; Biz İYİ'ler, milletimiz için doğru bildiklerimizi daima cesurca söyleyecek, hiçbir tehdide boyun eğmeyecek ve asla susmayacağız" ifadelerini kullandı.