Gündem

İyi Parti'li vekil erken seçim tarihi verdi

"Herkes soruyor ‘neler oluyor’ diye..."

01 Ağustos 2019 23:05

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede erken seçim için tarih verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi sonrası Bahçeli'den İyi Parti'ye gelen mesajın ardından Lütfü Türkkan'dan yorum geldi. Lütfü Türkkan'ın erken seçim paylaşımında, "Herkes soruyor ‘neler oluyor’ diye. Kasım’da seçime hazırlanın..!" ifadesini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin İyi Parti kongresini kast ederek yaptığı “Dava arkadaşlarım müşterek karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönsünler” çağrısına İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Twitter hesabından cevap verdi. Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı etiketlediği paylaşımında Bahçeli'nin çağrısını alıntılayarak, "Sn. @RTErdogan, yine ne dedin bu arkadaşa?" dedi.

Bahçeli ne demişti?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3-4 Ağustos'ta İyi Parti'nin 4. Olağanüstü Kurultayı'nın yapılacağını hatırlatarak, "Çağrım şudur, fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisine dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir" ifadesini kullanmıştı.