Gündem

Bakan Soylu: İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'na saldırı ile ilgili fail yakalandı

Emniyet, olayın saldırı olmadığını, 'hırsızlık' girişimi kovalaması olduğunu duyurdu

31 Mart 2023 11:09

İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı, sabah saatlerinde kurşunlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 17.49'da yaptığı Twitter paylaşımında, failin yakalandığını duyurdu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına isabet eden kurşunun, inşaat bekçisinin görevli olduğu yerde yaşanan hırsızlık girişimini engellemek amacıyla ateşlediği silahından çıktığını açıkladı. 

İsmail Saymaz: Akşener, saldırıya uğrayan il binasına oğlunun aracıyla ve korumalarını yanına almadan gitti

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurşunlanan parti binasına oğlunun aracıyla ve korumalarını yanına almadan gittiğini yazdı.

Akşener, Erdoğan'a kurşunlanan bina önünde seslendi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin kurşunlanan İstanbul İl Başkanlığı önünde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey!" diye seslendi. Açıklamaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti. 

TIKLAYIN | Akşener, kurşunlanan İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde: Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey!

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Zeytinburnu'ndaki il başkanlığına gelerek bilgi aldı. Daha sonra burada açıklama yapan Akşener'in yanında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu da yer aldı.

Soylu: Yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İyi Parti'nin İstanbul'daki İl Başkanlık binasına silahlı saldırıda bulunduğu söylenen şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Soylu, "Türk Polisi yakalar. İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz." ifadelerini yazdı.

Şüpheli emniyete getirildi (DHA)

Emniyete getirildi

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, İyi Parti'nin İstanbul'daki İl Başkanlık binasına silahlı saldırıda bulunan inşaat bekçisi M.E., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 

Sabah saatlerinde İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na "isabet eden" kurşunlarla ilgili yapılan çalışmaların ardından Bayrampaşa'da olayda kullanılan, bulundurma ruhsatlı silahla birlikte göz altına alınan inşaat bekçisi M.E. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 

Emniyet'ten açıklama: Hırsızlık kovalaması 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Zeytinburnu'ndaki İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına isabet eden kurşunun, inşaat bekçisinin görevli olduğu yerde yaşanan hırsızlık girişimini engellemek amacıyla ateşlediği silahından çıktığını açıkladı. 

Şüpheli emniyete getirildi (DHA)

Soylu: Bu işlerde olayın aydınlanmasını beklemek lazım

İçişleri Bakanı Soylu, Hatay Kırıkhan'da konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Karşı tarafta bir inşaat var, bu inşaata 4-5 gündür hırsızlar dadanmış malzemeleri çalmak için. Onlar da herhalde bekçiler güvenlik görevlileri tutmuşlar. İnşaatla ilgili oranın yöneticisi gibi birisi var. O da gece burada beklerken hırsızları görünce bir şarjör boşaltmış. Zannediyorum ki oradaki yerlere de isabet etmiş. İki güvenlik görevlisi var onlar da duymamışlar olayı. İlgili partinin güvenlik görevlisi duymamış olayı. Bu işlerde olayın aydınlanmasını beklemek lazım. Orası E-5 üzeri. Yorgun mermi olabilir, başka bir şey olabilir; veya hakikaten oraya taammüden bir mesele olabilir. Bunların hepsini devlete emanet etmek lazım. Devlet bir vesileyle bunları çözebilir. Bundan bir siyasi mesele çıkarmak hemen ortalığa düşüp bunun sebebi şudur diye bir çıkarım ortaya koymak en azından devletin kapısının eşiğinden kısa bir zaman da olsa geçmiş birisiyle örtüşmez, örtüşmemesi lazım. Bu silahtı saldırı gibi olaylar siyasal çıkarda kullanılmaması gereken olaylardır"

Valilikten açıklama: Mermilerin geliş istikametinin E-5 Otoyolu karşısındaki inşaat şantiyesi olduğu tespit edilmiştir 

İyi Parti İstanbul İl Binası'na isabet eden mermilerle ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayın bir inşaat bekçisinin hırsızlık girişiminde bulunanları kovalamak amacıyla bulundurma ruhsatlı silahı ile ateş etmesi sonucu meydana geldiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden, İYİ Parti İstanbul İl Binası'na isabet eden mermilerle ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, olayın saat 11.00 sıralarında meydana geldiği belirtilerek, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerinin bugün saat 11.00 sıralarında İl Binasına ateşli silah mermisi isabet ettiğine dair ihbarı üzerine sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin çalışmaları neticesinde; İYİ Parti İl Başkanlığı binası ve yanında bulunan bir iş merkezine isabet eden mermilerin iz takibine göre, mermilerin geliş istikametinin E-5 Otoyolu karşısındaki inşaat şantiyesi olduğu tespit edilmiştir. Şantiye yetkilileriyle yapılan görüşmelerde 30.03.2023 Perşembe günü (dün) saat 21.30 sıralarında şantiyeden hırsızlık teşebbüsünde bulunan şüphelilerin, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası istikametine doğru kaçmaları nedeniyle Şantiye Görevlisi (M.E) adlı şüpheli şahsın bulundurma ruhsatlı tabancası ile 7-8 el ateş ettiği beyan edilmiştir. Adı geçen şüpheli şahıs olayda kullanılan tabanca ile yakalanmış olup aynı silaha ait kovanlar elde edilmiştir denildi.

Açıklamada ayrıca inşaat bekçisi M.E.'nin ifadesinde “Hırsızlık teşebbüsünde bulunan (3) şüphelinin olay yerinden kaçarak uzaklaştıkları söylediği belirtilirken, İYİ Parti İl Binasında görevli iki Özel Güvenlik personelinin de silah sesi duymadıklarını söyledikleri belirtildi.

TIKLAYIN | Emniyet'ten İyi Parti saldırısıyla ilgili açıklama: Hırsızlık girişimi kovalaması

TIKLAYIN | Akşener, kurşunlanan İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde: Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey!

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu, kurşunlanan İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti: Devleti yöneten kişinin kullandığı dile özen göstermesi lazım

TIKLAYIN | Demirtaş: İyi Parti'ye yapılan saldırıyı lanetliyorum, bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz