Gündem

İyi Parti Grup Başkanvekili Türkkan: Bilim Kurulu, sokağa çıkmayı kısıtlama gibi daha radikal tedbirler isterken hükûmet bunu uygun görmüyor, neden?

26 Mart 2020 07:50

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun sokağa çıkma yasağı ve radikal kararlar konulmasını istediğini, ancak hükümetin bunu uygun bulmadığını öne sürdü.

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Bilim Kurulu'nun salgınla ilgili sokağa çıkma yasağı ve radikal kararlar konulmasını istediğini, ancak hükûmetin bunu uygun bulmadığını öne sürdü.
 
"Bana ulaşan bilgilere göre Bilim Kurulu sokağa çıkmayı kısıtlama yönü başta olmak üzere daha radikal tedbirler istediği yönünde hükûmete raporlar sunuyor ancak hükûmet bunu uygun görmüyor" diyen Türkkan sözlerinin devamında, "Neden uygun görülmediğini hala anlamış değiliz. Virüsün yayıldığı birçok ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilirken ve ülkemizde de durum daha kötüye giderken bilim kurulu raporuna rağmen hükûmet neyi bekliyor merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkkan, söz konusu duruma, "Vatandaşın derdine derman olacak tedbirler alınmadı. Faturalarını ödeyemeyenler, işe gidemeyenler nasıl yaşayacak?” diye tepki gösterdi.


TIKLAYIN - Salgın hastalık korkusu: Dünya 'Koronavirüs' için alarmda