Gündem

İyi Parti’den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’ndan “İmamoğlu satın aldı” söylemlerine tepki: Çok ağrıma gitti, kendilerini rezil ettiler!

Suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen eski vekil, yoluna bağımsız devam edeceğini aktardı

21 Aralık 2023 07:24

İyi Parti’den ayrılan İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, istifasının ardından partilileri tarafından yapılan paylaşımlara tepki gösterdi; “Çok ağrıma gitti bu ithamlar. Ben Kadın Politikaları Başkanlığı yaptım. Bir kadına bunu nasıl söylediler? Kendilerini rezil ettiler. Partiyi de rezil ettiler” dedi. Yanıkömeroğlu, suç duyurusunda bulunduğunun söyledi.

Yanıkömeroğlu’nun istifa ettiği gün İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak, İmamoğlu’nu ima ederek, “sahibinden.com” diye paylaşımda bulundu. Ankara Milletvekili Yüksel Aslan da, “İmamoğlu satın aldı” diye yazdı.

“Aday çıkarma kararı istifa sebebim”

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Yanıkömeroğlu, neden istifa ettiğini, “Ben partinin kurucusuyum. Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği, genel başkan yardımcılığı yaptım. Merkez parti olmak için kurulduk, olamadık. Verilen karar (Aday çıkarma kararı) istifa sebebim. Son damla oldu” diye anlattı.

“Kimseyle görüşerek istifa etmedim”

“Güçlü bir muhalefet olacaksak, bu seçimde güçlü olmamız ve kazanmamız gerekiyordu. Şu an muhalefetin güçlü olabileceğini düşünmüyorum.  Belediyeler kaybedilebilir. Risktir bu. Bu risk karşısında güçlü olmamız daha doğruydu” görüşünü savunan Yanıkömeroğlu, Akşener’le konuşmadığını söyledi:

“Kimseyle görüşerek istifa etmedim. Ben iş insanıyım. İnşaat yüksek mühendisiyim. İnşaat proje işleri yapıyorum. Ama siyasete başladığımda işlerimi bıraktım. Hiçbir belediyenin ihalesine teklif vermedim. Bir genel başkan yardımcısı ve milletvekili çok çirkin tweetler attılar. Ekrem beyi yalnızca törenlerde gördüm.”

"İmamoğlu ile tanışmıyoruz"

İmamoğlu ile tanışmadıklarını belirten Yanıkömeroğlu, “Törenlerde elini sıktıysam o kadar. Asla bir sohbetimiz olmadı. Olabilirdi de. Yavaş’la da olmadı. Seçimden sonra hayırlı olsuna gittim, o kadar” dedi.

"Bir kadına bunu nasıl söylediler?"

Partilileri tarafından yapılan imalara sert tepki gösteren Yanıkömeroğlu, “Çok ağrıma gitti bu ithamlar. Ben Kadın Politikaları Başkanlığı yaptım. Bir kadına bunu nasıl söylediler? Kendilerini rezil ettiler. Partiyi de rezil ettiler.  Terbiyesizlik olarak nitelendiriyorum” ifadelerini kullandı.

"Yoluma bağımsız devam edeceğim"

Bundan sonraki yoluna bağımsız devam etmeyi düşündüğünü söyleyen Yanıkömeroğlu, söz konusu imalar hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.