Gündem

İyi Parti’den “Hasan Sami Özvarınlı” açıklaması: Hukuki süreç başlatıldı

17 Nisan 2023 14:26

İyi Parti, partiden istifa eden Hasan Sami Özvarınlı'nın ortaya attığı 'FETÖ' iddialarının asılsız olduğunu belirterek, hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.

Partiden yapılan açıklamada, "Bugün bazı yayın organlarında, İYİ Parti’den istifa eden Hasan Sami Özvarınlı tarafından ortaya atılan, asılsız fetö iddiaları üzerine, Özel Kalem Müdiremiz Esma Bekar, TBMM İYİ Parti Grup Amiri Mustafa Tuna ve Siyaset Akademisi Başkanımız Yüksel Korkmaz tarafından hukuki süreç başlatılmıştır. Kurulduğu günden bu yana, İyi Parti’yi ve kadrolarını karalamak amacıyla öne sürülen, kaynak ve maksadını bildiğimiz bu ahlaksız ithamların, yargı yoluyla da çürütüleceğine olan inancımız tamdır. Genel Sekreterimiz Uğur Poyraz’ın gözetiminde yürüyecek hukuki süreç ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi yapacağımızı bildiririz." denildi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanı Hasan Sami Özvarınlı İyi Parti'den ayrılarak AKP’ye katılmıştı.Özvarınlı şunları söylemişti:

"Sizden ve bu mazi esnasında incittiğim herkesten helallik istiyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve değerli AK Parti ailesinden, hepinizden, kardeşlerimden, sayın bakanımdan helallik istiyorum. Ben, karşı tarafın belki de en çetin ceviz, kaya parçalarından birisi olarak, aldı getirdi sayın bakanım ve bu kutlu davaya tabiri caizse monte etti. Önce size şu sözü veriyorum. Bu 30 gün içerisinde bu kardeşiniz ki hayatımız bunun eserleriyle doludur, durmayacağız. Zafere emin adımlarla gideceğiz. Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta bu memleketi ne FETÖ'cülere ne de PKK'yla diz dize oturup bu memleketin pazarlığını yapanlara emanet etmeyeceğiz.

Her insan doğruyu söyleyemez. Doğruyu söylemek, bir yandan cesaret ister. Ama her insan yanlışı gördüğü zaman oradan sırtını dönmeyi de bilmeli. Biz hem doğruyu söylüyoruz, hem sırtımızı dönüyoruz. Ama ne için, memlekete ihanet çukurunda hizmet etmemek için bugün buradayım. Sizlerle birlikteyim."