Gündem

İyi Parti'den Grup Başkanvekili Türkkan'a tepki: İmasını dahi meşru göremeyiz

Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a parlamenter sisteme geçiş için erken seçim çağrısında bulunmuştu

21 Kasım 2019 16:20

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a parlamenter sisteme geçiş için erken seçim çağrısında bulunmasına İyi Parti'den tepki geldi. İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Türkkan'ın söyledikleri hakkında, "Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır" ifadelerini kullandı.

Partisinin Bursa İl Teşkilatı’nda konuşan Lütfü Türkkan, “Ülkenin ekonomik durumu ortada. Ancak sayın Erdoğan 2020 yılında kesin bir tarih vererek ve de parlamenter sisteme dönmek noktasında erken seçim için mutabakat zaptını imzalarsa, bunların yanında 5-6 icracı Bakanlık verirse ülkenin yeniden inşası için biz de bir fedakarlık yapabiliriz” ifadelerini kullanmıştı

İyi Parti Genel Merkezi’nde açıklama yapan parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Türkkan'ın sözlerine tepki göstererek, İyi Parti'nin Türkiye’yi yönetmek için yola çıkmış bir siyasi hareket olduğunu; temel amaçlarının iyileştirilmiş parlamenter sistem ile Türkiye’yi 21. yüzyılın yarışan ülkelerinin arasına katmak olduğunu kaydetti. Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu çerçevede Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır.

Partimiz seçmenine ve milletine verdiği sözleri, siyasi namusu bilen bir sorumlulukla siyaset yapmaktadır. İyileştirilmiş parlamenter sistem hassasiyetlerimiz, bu kabil siyasi savrulmaları mazur yahut meşru göremeyeceğimiz kadar mühimdir.

Memleketin bugün içinde bulunduğu ağır şartlar, partimizce mevcut iktidarın yönetim beceriksizliği olarak görülmektedir. Partimiz bu yönetim beceriksizliğine son vermek ve ülke yönetimini üstlenmek için mücadele etmektedir.

Sürdürdüğümüz siyasi mücadelenin ilkeleri partimizin ve milletimizin umududur. Bu umudun hiçbir açıklama ile söndürülmesine, değersizleştirilmesine ve itibarsızlaştırılmasına müsaade edemeyiz.

Bu, seçmenimize olduğu kadar devletimize ve milletimize olan sorumluluğumuzun da gereğidir. Kamuoyuna saygılarımızla"