Politika

İyi Parti'den Bahçeli'ye 'Mansur Yavaş' tepkisi: Milletin yarısına hakaret eden bölücü dil seçimden çekilsin!

"Miting meydanlarında istismar edilmeyen hiçbir değerimiz kalmadı"

13 Mart 2019 22:43

İyi Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, sahte senet iddialarıyla ilgili hakkında iddianame düzenlenen CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’a “çekil” çağrısında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi. Ağıralioğlu “Seçimden hakaret, iftira, milletin bir yarısına hakaret eden bölücü ve kaba dil, utanmazlık ve kuralsızlık çekilsin” ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yazıcıoğlu açıklamalarına da "Miting meydanlarında istismar edilmeyen hiçbir değerimiz kalmadı" diye tepki gösterdi.

Twitter'dan açıklama yapan Ağıralioğlu, "Devlet Bey de çok iyi bilir ki Mansur Yavaş dürüst, namuslu bir vatan evlâdı ve haysiyetli bir ülkücüdür. Mansur bey seçimden çekilsin sözü hiç kimseye yakışmaz. Seçimden hakaret, iftira, milletin bir yarısına hakaret eden bölücü ve kaba dil, utanmazlık ve kuralsızlık çekilsin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a Muhsin Yazıcıoğlu tepkisi

Öte yandan Ağıralioğlu, Büyük Birlik Partisi kurucu başkanı Muhsin Yazıcıoğlu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da tepki gösterdi.

Erdoğan'ın "Sandıklara merhum Menderes, Özal, Türkeş, Erbakan gibi, Muhsin Yazıcıoğlu kardeşim için de gideceğiz" sözlerini hatırlatan Yavuz Ağıralioğlu, "Miting meydanlarında istismar edilmeyen hiçbir değerimiz kalmadı" dedi. 

Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Vefatının ardından tek bir bürokratınızı dahi feda etmediniz ve rezil bir mahkeme süreciyle 10 senedir adaleti sağlayamadınız. Muhsin Başkanı her seçim öncesi miting meydanlarında hatırlamaktan vazgeçin! Ayıptır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehr Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında ortaya atılan iddiaların ardından "Adaylıktan çekiliyorum’ demesi en ahlaki yoldur. Yani diyorum ki; yavaş yavaş ayrıl, kimseyi sıkıntıya sokma" açıklamalarında bulunmuş ve Yavaş'ın adaylıktan çekilmesi gerektiğini söylemişti.