Gündem

İyi Parti’den Akşener-Erdoğan görüşmesine: Partinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır

07 Haziran 2024 07:26

Eski İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinin yankıları sürüyor. Söz konusu görüşmeye ilişkin bir açıklama da İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan geldi. Poyraz, "Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır" dedi.

Akşener’in genel başkanlığı sonrasında yaptığı ilk siyasi görüşmesinin Erdoğan ile olması partililerinden de tepki almıştı. İYİ Partili Koray Aydın, "Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür. İYİ Parti, AK Parti iktidarına karşı asil bir başkaldırı hareketi. Partinin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecektir" demişti

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, PolitikYol’a yaptığı değerlendirmede, Erdoğan-Akşener görüşmesinin İletişim Başkanlığı tarafından duyurulmuş dikkati çekerek “Bu da demek oluyor ki taraflarca bu görüşmenin kamuoyu tarafından bilinmesi istenmiştir” dedi. Poyraz, İYİ Parti’nin de görüşmeyi basından öğrenmiş olduğunu aktardı.

Kimin talep ettiği, ne görüşüldüğü, yani amacının sonucunun ne olduğunun açıklanması gerekmektedir” diyen Poyraz, “Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır” dedi. Poyraz, görüşmeyi “İYİ Partinin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’dur. Genel Başkanımızın ve yetkili kurullarımızın içeriği hala belli olmayan bu görüşmeden bilgisi olmadığı gibi duyan her partilimiz için de şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattığını ifade etmek isterim” sözleriyle değerlendirdi.