Gündem

İyi Parti binasına isabet eden kurşunu atan şantiye şefi: Kasti değildi

06 Nisan 2023 14:46

İyi Parti İstanbul İl binasına isabet eden kurşunları ateşleyen şantiyenin şefi Melikşah Erdem, partiden özür dilemek istediğini söyledi.
 
CNN Türk'e konuşan Erdem; hırsızları kovaladığı sırada silahını ateşlediğini ve hiçbir siyasi partiye üye olmadığını belirterek, yaşananların kasti olmadığını dile getirdi. 
 
Erdem'in açıklamaları özetle şöyle:
 
"Bir çiçek alayım partiden özür dileyeyim. Mağdurum, müşkül durumdayım. İyi Parti tarafına mermi gider gitmez aklımın ucundan geçmezdi.
 
İftardan sonra arkadaşlar aradı takır tukur ses geliyor diye. Ben de her ihtimale karşı ruhsatlı silahımı aldım. Çünkü burada uyuşturucu kullananlar oluyor. Baktım şantiyeye geldim bir sıkıntı yoktu. Bir baktım tekrar yukardan tak tuk ses geldi.
 
İyi Parti'nin tam önünden aşağı iniyorlardı. Teli de yırtmışlar oradan kaçıp gidiyorlar. Bertaraf etmek için ettim. Gece yarısı zifiri karanlıktı zaten düştüm. Hem sağdaki hem soldaki korksun diye. Farklı yönlere kaçtılar. Kaçan hırsızların üzerine ateş etmedim. Ben 2 senedir burada çalışıyorum İyi Parti ile bir husumetim yok. Benim böyle bir niyetim olsa neden ruhsatlı silahla böyle yapayım. Ertesi gün gelen polislere her şeye anlattım."