Dünya

İtalya Sorrento'da, plajlar dışında bikinili ve üstü çıplak dolaşanlar 500 euro ceza ödeyecek

İnsanların gömleksiz veya bikinileri ile yürümediğinden emin olmak için sokaklarda zabıta devriye gezecek

08 Temmuz 2022 16:36

İtalyan tatil kasabası Sorrento, tatilcilerin plajlar dışında bikinili ve üstü çıplak bir şekilde dolaşmasını yasakladı. Sorrento Belediye Başkanı Massimo Coppola, durumun yerel halkı rahatsız ettiğini belirterek kasabanın imajına zarar verdiğini ve kurala uymayan turistlerin 500 euroya (yaklaşık 8,7 bin lira) kadar para cezasına çarptırılacağını söyledi.

NTV'nin haberine göre, Sorrento’nun yakın zamanda “insanların çoğunluğu tarafından edep ve medeni birlikte yaşamayı karakterize eden terbiyeye aykırı olarak görülen davranışlara” tanık olduğunu belirten Coppola, “Bu durumun devam etmesi, yerleşik nüfusta ve ziyaretçiler arasında rahatsızlık ve huzursuzluk yaratmanın yanı sıra, Sorrento’nun imajı ve turizm için kötü sonuçlarıyla birlikte kasabamızın yaşam kalitesi hakkında olumsuz bir yargıya yol açabilir " dedi.

Sorrento'daki yasak ilk değil

Sorrento’daki zabıta memurlarının, insanların gömleksiz veya bikinileri ile yürümediğinden emin olmak için sokaklarda devriye gezeceğini bildirildi. Konuya ilişkin yorumda bulunan Sorrento sakini gazeteci Max Tamanti, halka açık yerlerde yüzme giysileriyle dolaşan turistlerin çokluğu nedeniyle İtalya'daki sahil kasabalarının artık 'Dante'nin Cehennemi'ne benzediğini söyledi.

Sorrento’daki bikini yasağı İtalya’da bu tip bir uygulamanın ilk örneği değil. Calabria'daki Praia a Mare kasabası  gibi farklı turistik bölgeler de yalın ayak yürümenin ve uygun olmayan kıyafetlerin giyilmesinin yasaklandığı benzer kararlar aldı. Kuzeybatı İtalya Ligurya'daki Rapallo kasabasında ise  ziyaretçilere kıyafet kurallarına uymalarını hatırlatan sokak tabelaları bulunmakta.