Spor

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği, Terim ve Belözoğlu'nun İtalyanca basın toplantılarını paylaştı

15 Eylül 2022 15:21

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği, eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ve İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun İtalyanca yaptığı basın toplantılarını paylaştı.

Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda NTV Spor'un basın toplantılarını birleştirdiği video alıntılanarak ''Mükemmel İtalyanca'' yazıldı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Fiorentina ile karşılaşacak Başakşehir'de Teknik Direktör Emre Belözoğlu dün yapılan basın toplantısında Fatih Terim ile ilgili soruya İtalyanca yanıt vermişti. Belözoğlu, "Fatih Terim çok değerli bir antrenör. Fatih Terim, Türk futbolu için gelmiş geçmiş en büyük teknik adam. O İtalya'da Fiorentina'yı çalıştırırken Türkiye'de herkes orayı tutmaya başladı. Galatasaray'da benim antrenörlüğümü yaptı.Herkes onun gibi olmak ister, kendisini çok severim." ifadelerini kullandı

Galatasaray geçen sene sahasında Lazio'u 1-0 yendiği maçın ardından basın toplantısında Fatih Terim, tercümanın eksik kaldığı noktada devreye girmiş ve İtalyan gazeteciye İtalyanca cevap verip Türkçesine de kendisi çevirmişti.