Dünya

İtalya Başbakanı Meloni'den Erdoğan paylaşımı: İki ülkenin işbirliği ve ekonomik ilişkilerini konuştuk

11 Temmuz 2023 22:33

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Zirvesi'nde yaptıkları görüşmeyi Twitter'dan duyurdu. Meloni, Erdoğan ile İtalya ve Türkiye arasındaki işbirliği ve ekonomik ilişkilerin nasıl geliştirileceğini ele aldıklarını yazdı. 

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Zirvesi'nde gerçekleştirdikleri ikili görüşmeyi Twitter hesabından paylaştı.

Görüşmede, Akdeniz'in güney kıyılarına ilişkin taahhütleri güçlendirmek için ortak çıkarlar ile ülkeler arasındaki işbirliğini öncelediklerini söyleyen Meloni, iki ülkenin ekonomik ilişkilerini ele aldıklarını belirtti.

Meloni yaptığı paylaşımda, "Vilnius zirvesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Beraber, Akdeniz'in güney kıyılarına ilişkin taahhütleri güçlendirmeye yönelik ortak çıkarlar ile ülkelerimiz arasındaki işbirliğini ve ekonomik ilişkileri nasıl geliştirebileceğimizi ele aldık. Adil ve kalıcı barış için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Meloni ve Erdoğan görüşmesinin yaklaşık 50 dakika sürdüğünü yazan İtalya basını ise iki ülkenin ticari-ekonomik ilişkilerini ilerletme ve ticaret hacmini 30 milyar Euro'ya çıkarma hedefinin görüşmede gündem oluşturduğunu belirtti.