Dünya

İsveç'ten Paris'e, Trump'ın 'gidilmez' diyerek kötülediği yerler

Trump, Baltimore eyaleti için 'iğrenç, fare dolu bir karmaşa' ifadelerini kullandı

30 Temmuz 2019 14:26

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Baltimore eyaletini "iğrenç, fare ve kemirgen dolu karmaşa" olarak tanımlamasının ardından tepkiler devam ediyor. 

Washington Post gazetesi, Trump'ın siyasi bir tartışma sırasında karşı tarafın yer aldığı bütün bölgeyi hedef aldığını öne sürdü. Gazete, ABD Başkanı'nın 'Gidilmez' diyerek kötülediği yerleri derledi.

Meksika 

Trump, ABD'nin Demokrat çoğunluklu eyaletlerini düzenli olarak hedef alırken, yurt dışında da ülkelere ve şehirlere yönelik söylemlerde bulundu. Trump'ın en çok hedef aldığı ülke Meksika oldu.Trump, seçim kampanyası sürecinde Meksika'nın 'uyuşturucu satıcıları ve suçluları ABD'ye gönderdiği' yorumunu yaptı. 

Londra

Britanya'nın Londra şehrini belediye başkanı üzerinden hedef alan Trump, Sadıq Khan'ı kastederek, "Londra'nın bu beceriksiz belediye başkanı olduğu sürece asla güvenli sokaklarınız olmayacak" ifadelerini kullandı. 

Londra'da sokakta bıçaklı saldırı olaylarının arttığı bir dönemde de Trump, Londra'nın güvensiz olduğunu, hastanelerde 'kan gölü' olduğunu söyledi. Trump, Londra için "Radikalleşme o kadar arttı ki polisler kendi can güvenliklerinden korkuyor" dedi. 

Time Out dergisi bu yıl Londra'yı dünyanın en iyi dördüncü şehri olarak belirledi. 

İsveç

ABD'li rap sanatçısı ASAP Rocky sokakta bir kavgaya karışmasının ardından İsveç'te gözaltına alındı. ABD Başkanı Donald Trump, İsveç hükümetine ASAP Rocky'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu hatta normalde kefalet sistemi olmayan İsveç'e kefalet ödemeyi teklif etti. İsveç hükümetinin 'yargı sürecine karışamayacaklarını' açıklamaları üzerine tepki veren Trump, "İsveç kendi suç sorununa odaklanmalı" yanıtını verdi. 

El Salvador, Haiti ve diğer Afrika ülkeleri

Trump, geçen yıl katıldığı bir toplantıda El Salvador, Haiti ve Afrika ülkeleri hakkında 'bok çukuru' ifadesini kullandı. ABD Başkanı'nın ifadeleri duyulduktan sonra Haiti halkı Twitter hesabı üzerinden ülkelerinin manzaralarından fotoğraflar paylaştı. 

Paris

2017'de Jim adında bir arkadaşının sözlerini aktardığını belirten Trump, "Paris artık Paris değil" dedi. Paris'te 2015'te yaşanan ve 131 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının ardından ise Trump, "Paris'in artık öyle radikal bölgeleri var ki polis girmeyi reddediyor."