Dünya

İsveç'te Kuran yakma eylemi: Yasaklanana kadar devam edeceğim

31 Temmuz 2023 17:34

Parlamento binası önünde Kuran'ı tekmeleyen ve sayfalarını yakan Salwan Momika, "Siz Kuran'ı yasaklayana dek defalarca yakacağım" ifadelerini kullandı.

İsveç'in başkenti Stochkolm'de yeni bir Kuran yakma eylemi düzenlendi. Irak asıllı Momika ve Salwan Najem, İsveç parlamentosu önünde Kuran yakma eylemi gerçekleştirdi. Kuran'ı tekmeledikten sonra ateşe veren Momika ile Najem'in protestosu, izleyenler tarafından tepkiyle karşılandı. Eylem öncesinde Expressen gazetesine konuşan Momika, "Siz Kuran'ı yasaklayana dek defalarca yakacağım" açıklamasında bulundu. 

"Sadece birkaç parça kağıt yüzünden kaç tane tehdit aldık biliyor musunuz" diyen Momika, "Kuran yakma olaylarından sonra İsveç'te güvenlik durumunun kötüleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusunu ise şu ifadeler ile yanıtladı: "Sorumlu olan ben değilim. Tehlikeli olan ben değilim, onlar tehlikeli. Bir terör kitabının peşine düşüyorlar."

İsveç'te son olarak 20 Temmuz'da Momika, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kuran'ı ve Irak bayrağını tekmelemişti.

TIKLAYIN-Bakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Billström ile telefonda görüştü

TIKLAYIN-Kürşad Zorlu: İİT Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Kur'an yakma eylemlerine karşı tedbirler alınmasını önerdi