Gündem

İstinaf "hilafet konferansı" için verilen cezaya itirazı reddetti

Karar Yargıtay'a taşındı

Fotoğraf: Köklü Değişim

16 Haziran 2022 13:20

Hilafet konulu konferansları yasaklanan Hizb-ut Tahrir mensuplarına verilen cezaya itiraz İstinaf tarafından reddedildi. Karar Yargıtay'a taşındı.

Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın haberine göre, Müslümanların dünya çapında bir "siyasi halifelik" kurması gerektiği fikrini savunan Hizb-ut Tahrir grubuna ait Köklü Değişim dergisinin 2017'de İstanbul'da yapmak istediği konferans valilik kararıyla yasaklansa da konuşmacılar hakkında açılan davaya yapılan itiraz İstinaf pozisyonunda bulunan bölge adliyesi tarafından reddedildi. Karar Yargıtay'a taşındı.

'Hilafet Konferansı' valilik kararıyla yasaklanmış fakat konuşmacılar hakkında dava açılmıştı. İdari kararla engellenen "Dünya Hilafete Neden Muhtaç" başlıklı konferansı düzenlemek isteyen 4 isim hakkında toplam 31 yıl hapis cezası verilmişti.

Mazlum-Der'de söz konusu yargılamaya ilişkin dün bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Mazlum-Der Genel Başkanı Avukat Kaya Kartal, Türkiye'de cumhuriyetin kurulmasından bu yana bir "yargı sorunu" olduğunu savunarak, bunun siyasi muhalifler için bir sopa olarak kullanıldığını söyledi.