Gündem

İstiklal'de bıçaklanarak öldürülen 23 yaşındaki Halit Ayar son yolculuğuna uğurlandı

"Taksim sahipsiz kaldı"

08 Eylül 2019 14:21

İstiklal Caddesi'ndeki tramvay durağında arkadaşlarıyla otururken kendilerinden para isteyen kişilerce bıçaklanarak öldürülen 23 yaşındaki İTÜ mezunu Halit Ayar'ın cenazesi toprağa veriliyor.

Halit Ayar'ın naaşı, öğle saatlerinde Emirgan Hamid-i Evvel Camisi'ne getirildi. Cenazeye Ayar'ın ailesi, çok sayıda İTÜ öğrencisi ve öğretim üyesi, ENKA Spor Kulübü üyeleri ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şube yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Ayar'ın yüzme takımından arkadaşları cenazede gözyaşlarını tutamadı. Cenaze, camideki törenin ardından defnedilmek üzere Emirgan Mezarlığına götürüldü.

"Kimse görevini yapmıyor" 

Halit Ayar'ın tabutu başında tepki gösteren acılı ailesi, "Kimse görevini yapmıyor, yapsalardı bu böyle olmazdı. Orada bekleyeceklerdi. 23 yaşındaki çocuğu aldılar. Gidip oraları çekin, yeter" diye isyan etti. Cenazeye katılan vatandaşlar da "Taksim sahipsiz kaldı. Her taraf tinercilerle doldu. Bu nedir? Bir çözum bulunsun, başkasının anası babası yanmasın" diye konuştu.

Cenazede Evrensel'e konuşan EMO İstanbul Şube Yazman Üyesi Mustafa Aydın, haberi basından aldıklarını belirterek "Çok üzücü bizim için böyle bir şeyin olması. Çok genç bir meslektaşımız. Okulunu bitirmiş, daha yeni mezun bir arkadaşımız. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. İstanbul'un göbeğinde böyle bir şey olması ve ölümle sonuçlanması kabul edilebilir bir şey değil. Yetkililerin daha etkin tedbirler alması ve bu tip bir hadisenin hiç yaşanmamasını istiyoruz. Genç arkadaşımızı mezuniyet heyecanını daha yaşayamadan kaybettik. Çok üzücü bir şey" dedi.

İki kişi cinayetin şüphelisi oldukları iddiasıyla olayın üzerinden geçen bir buçuk günün ardından gözaltına alınmıştı.