Yaşam

İstanbul'da pide fiyatı için kafalar karışık

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan ve İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan farklı açıklamalar geldi

30 Nisan 2019 12:22

İstanbul'daki ramazan pidesi fiyatları için gün içinde farklı açıklamalar geldi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve İstanbul Fırıncılar Odası aynı gün içinde yaptıkları açıklamalarda farklı fiyatlar belirlediklerini duyurdu. 

Öğlen saatlerinde açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Ankara'da 300 gramlık ramazan pidesi 2,5 liradan, İstanbul'da 350 gramlık pide 3 liradan satılacak" dedi.

Ancak akşam saatlerinde İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan farklı bir açıklama geldi. Oda Başkanı Faik Yılmaz "350 gramlık pide 3 buçuk liradan satılacak" dedi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ise, pide çeşitlerine göre bir fiyatlandırma duyururken, "300 gram pide 2,5 lira olarak belirlendi. 350 gram susamlı ve yumurtalı pide ise 3,5 TL'den satılacak" ifadesini kullandı.

Ankara'da Halk Ekmek ve fırınlarda farklı fiyat

31 Mart yerel seçimleriyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş, belediye tarafından yönetilen Halk Ekmek Fabrikası'nın 250 gramlık ramazan pidesini 1 liradan satışa sunacağını açıkladı.

TIKLAYIN - Ramazan pidesi zammına Mansur Yavaş'tan karşı hamle

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'nın 300 gramlık pidenin 2,5 liradan satılacağını duyurmasının ardından açıklama yapan Yavaş, "Vatandaşlarımızın ekonomisine katkıda bulanabilecek tüm imkânları kullanmaya kararlıyız” değerlendirmesinde bulundu.