Gündem

İstanbul Valisi Yerlikaya: Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Sarıtaş'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz

"Aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlar asla başarılı olamayacaklar"

07 Ağustos 2022 22:24

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Valiliği'nin muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği Yas-ı Matem Oruç Açma Programı'nda konuştu. Vali Yerlikaya, "Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş'a yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Bilsinler ki hukuk önünde asla cezasız kalmayacaklar" dedi.

Vali Yerlikaya, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  

"İki gün önce Kartal Cemevi Vakfı Başkanımız Sevgili Selami Sarıtaş evinin önünde menfur bir saldırıya uğradı. Bir kez de sizlerin huzurunda bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Selami Bey'e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize kastedenler, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlar bilsinler ki asla başarılı olamayacaklar. Ve yine bilsinler ki hukuk önünde asla cezasız kalmayacaklar. 

Yaralarımızı ancak birbirimizin elleriyle sarabiliriz. Medeniyetimizin baş tacı İstanbulumuz'da deyişlerle, duazlarla, nefeslerle, ağıtlarla bir ve beraberiz. Hacı Bektaş-ı ile, Yunus ile, Mevlana ve Pir Sultan ile, cümle erenlerin irfanı ile dua ediyoruz. Kıblemiz bir, kaderimiz bir, hüznümüz bir, duamız bir bizim." 

TIKLAYIN: Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde saldırı