Gündem

İstanbul Valisi’nin fotoğrafı tartışma yarattı: “Bu fotoğraf nedir Allah aşkına?”

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe (solda) ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya (soldan üçüncü) ortak basın açıklamasına katıldı

11 Temmuz 2022 08:12

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da dün geceden beri etkili olan yağışın ardından Esenyurt'un Yeşilyurt ve Pınar mahallelerinde incelemelerde bulundu. Yerlikaya'nın incelemelerinin ardından yaşanan afetle ilgili basın açıklamasını AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birlikte yapması tepki çekti. 

İBB CHP Grup Sözcüsü, Belediye Meclis Üyesi Tarık Balyalı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın AKP İl Başkanı ile yaptığı basın açıklamasına şöyle tepki gösterdi:

"Devletimizin Valisine her zaman saygımız sonsuz ama bu fotoğraf nedir Allah aşkına? Sayın İstanbul Valimiz yanında AKP'nin İl Başkanıyla birlikte yoğun yağıştan etkilenen bölgede basın toplantısı düzenliyor. Şimdi bu görüntü kabul edilebilir mi?”

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, “AKP İl Başkanı, partisinin İBB'de iktidarda olduğu 25 yıldır yapılmayan su taşkını mücadelesine, Sayın İstanbul Valisinin basın açıklamasında yer alarak katıldı” ifadesini kullandı. 

İBB İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da, “Devlet bu değil! Devri iktidarımızda parti valisi ile değil, devletin valisi olduğunu bilen valilerle çalışacağız” sözleriyle tepkisini dile getirdi.