Politika

İstanbul'un taksi sorunu çözülüyor: Ulaştırma Bakanlığı, yeni taksi sistemi için harekete geçti

28 Ağustos 2024 22:51

T24 Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Taksi sorununun çözümünde önemli bir adım atıyoruz, UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum” açıklamasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacaklarını ve Bakanlık olarak destek vereceklerini duyurdu.

Bakan Uraloğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız.

2 bin 500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME toplantısında gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz."