Gündem

"İmamoğlu artık sadece CHP adayı değil, yeni bir siyasi kişilik yarattılar"

Siyaset bilimci Ersin Kalaycıoğlu, Hakan Aksay'ın sorularını yanıtladı

09 Mayıs 2019 16:21

Siyaset bilimci Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, YSK'nın iptal kararı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini T24'ten Hakan Aksay'a değerlendirdi. "İmamoğlu artık sadece CHP adayı değil" diyen Kalaycıoğlu, "İmamoğlu, birçok insanın gözünde belediye başkanlığı seçimini kazanmış, sözleri desteklenen, mağdur hatta 'mazlum’ olmuş bir belediye başkanı, yeni bir siyasi kişilik yarattılar" yorumunda bulundu.

Prof. Dr. Kalaycıoğlu, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal kararını da eleştirdi. YSK'da 'iptal' kararını alan 7 üye hakkında Kalaycıoğlu, "Yasa diyor ki YSK 7 asıl, 4 yedek üyeden oluşur. Yedek ‘ikame’ demektir. Bu kurul verdiği kararlarda 11 üyeyle imza atıyor. O zaman yedeğin anlamı ne?" dedi. YSK'nın itirazı kabul kararına gerekçe açıklaması gerektiğini söyleyen Kalaycıoğlu, yapılan itirazın öznesi bulunmadığını, seçimin iptal olmasına sebep olan hileyi kimin yaptığının hâlâ bilinmediğini söyledi. 

Siyaset bilimci Kalaycıoğlu, İstanbul için 31 Mart seçim sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

"İstanbul'da AKP'nin aldığı ilçe oy miktarında fazla bir değişim yok. 39 ilçeden 25’İni ittifak olarak kazanmış durumda. Büyükşehirde ise hiç beklemedikleri bir şekilde Millet İttifakı’nın adayının geniş bir taraftan oy aldığını görebiliyoruz. 

İmamoğlu artık sadece CHP adayı değil. Birçok insanın gözünde belediye başkanlığı seçimini kazanmış, sözlerinin beğenildiği, desteklendiği, ‘mağdur hatta mazlum’ olmuş bir belediye başkanı. Yeni bir siyasi kişilik yarattılar"