Politika

Bekir Ağırdır: Gül ve Babacan'ın açık özeleştiri yapmadan inandırıcı olması zor

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır Hakan Aksay'ın sorularını yanıtladı

01 Temmuz 2019 11:20

23 Haziran'ın ardından İstanbul seçim sonuçlarının etkileri tartışılmaya devam ediyor. Seçim öncesinde "İmamoğlu, Yıldırım'a 9 puan fark atacak" diyerek en yakın seçim tahmininde bulunan KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Hakan Aksay'ın sorularını yanıtladı.

Seçim sonuçlarında görülen 9 puanlık farkın büyük bölümünün sandığa daha fazla giden CHP ve HDP seçmeninden kaynaklandığını söyleyen Ağırdır, "İktidar bloğunun %2'si muhalefet bloğuna geçti" dedi.

İktidarın seçimden sonuç çıkardığına dair bir emare olmadığını dile getiren Ağırdır, AKP'nin örgütsel yapısın değiştiğini ve artık toplumun sadece %25'inin AKP çekirdek seçmeni olduğunu vurguladı.

Bekir Ağırdır, AKP cephesindeki bölünme eğilimlerinin sonucunda çıkması beklenen yeni partileri de yorumladı. Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın kurması beklenen yeni partinin, Davutoğlu'nun kuracağı partiden daha fazla şansı olduğunu belirten Bekir Ağırdır "Geçen 15 yılda veballeri yokmuş gibi davranarak bu işten sıyrılamazlar. Gül ve Babacan'ın açık özeleştiri yapmadan inandırıcı olması zor" ifadelerini kullandı.