Politika

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti'den istifa etti

06 Aralık 2023 17:31

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Yanıkömeroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim."

Yanıkömeroğlu'nun istifasıyla İYİ Parti'nin Meclisteki sandalye sayısı 40'a düştü. (AA)

YetkinReport’a konuşan Yanıkömeroğlu, “Son dönemde gelişmelerden rahatsızlık duyuyordum. CHP’nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıran son damla oldu. İstifamı verdim. Millet bize bu sistemi değiştirelim diye oy verdi. Milletvekili olarak bu misyona devam edeceğim,” dedi.

Seçimden sonra Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa ederek AKP'ye geçti. Ankara Milletvekili Adnan Beker istifa ederek bağımsız milletvekili oldu. Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise partiden ihraç edildi.

TIKLAYIN - İyi Parti'de kritik GİK toplantısından "hayır" kararı çıktı: Akşener fikrini açık etmedi; kimler yerel seçime "müstakil" girmeyi savundu?

TIKLAYIN - GİK kararı sonrası İyi Parti'den ilk istifa geldi: Bu politika nedeniyle fazlasıyla zayıflayacağımız açıktır

TIKLAYIN - İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem istifa etti: Mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değil

TIKLAYIN -Durmuş Yılmaz İyi Parti’den istifa etti: Tüm beklentilerim sıfırlandı