Gündem

İstanbul Kent Savunması: Kabataş’ta ikinci martı projesine hayır

25 Kasım 2022 12:32

İstanbul Kent Savunması, Kabataş’ta deniz kıyısına yapılmak istenen "Martı projesini" eleştirerek, böyle bir yapılaşmanın doğuracağı risklere dikkat çekti.

İstanbul Kent Savunması, İstanbul’un en önemli transfer merkezlerinden biri olan Kabataş için İBB’nin hazırladığı yeni proje hakkında basın toplantısı düzenledi.

Beyoğlu’nda bulunan Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde yapılan basın toplantısında, projenin bu hâliyle ikinci bir Martı Projesi olduğuna dikkat çekildi.

Evrensel'de yer alan habere göre; açıklamada, Kabataş’ın denizle ve sahille ilişkisini tamamen kesen böylesine bir büyük yapının inşa edilmesi, İstanbul’a yapılacak en büyük kötülüklerden biri olduğunun aktarıldı, "Deniz kıyısında, silueti tamamen kesecek yaklaşık 11 metre yüksekliğinde ve metrelerce uzunlukta bir alan-yapının Kabataş için uygulanmasını bırakın, düşünülmüş olmasını dahi anlamakta zorlanıyoruz” denildi.

Açıklamada ulaşıma bir çözüm olarak ortaya konan projenin ulaşımın giderek daha da kilitlenmesini beraberinde getireceği uyarısında bulunuldu.

İstanbul Kent Savunması'ndan Deniz Özgür, “Kabataş’ta ikinci Martı projesine hayır” dedi “İstanbul’un en önemli aktarma merkezlerinden ve Boğaz’ın en güzel silüetine sahip alanlarından Beyoğlu kentsel sit sınırları içinde kalan Kabataş, yeniden kentin ve kentlilerin gündeminde. 2016 yılından bu yana sürüncemede kalan Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Aktarma Merkezi Projesi, yeniden hayata geçirilmeye çalışılıyor" ifadesini kullandı.