Spor

İstanbul’daki yarışta İspanyol atlet Enrique Llopis korkuttu

06 Mart 2023 11:52

İstanbul'da düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda korku dolu anlar yaşandı. İspanyol atlet Enrique Llopis, 60 metre engelli finalinde yürekleri ağza getirdi.

İstanbul’daki Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden İspanyol atlet Enrique Llopis, 60 metre engelli finalinde korkunç şekilde yere düştükten sonra hastaneye kaldırıldı.

Madalya adaylarından biri olan 22 yaşındaki sporcu, son engele takılınca yere düştü ve kafasını yere çarptıktan sonra pistte hareketsiz şekilde yattı. Sağlık görevlileri anında müdahale için olay yerine giderken, İspanyol sporcunun etrafı beyaz bir örtüyle kapatıldı.

Ataköy Spor Salonu’ndaki kalabalık, doktorların yaralı sporcuyu beş dakika boyunca tedavi ettiği sürede sessizliğe büründü. Llopis sonunda bir sedye ve boyunlukla pistten çıkarıldı. İspanyol takımından bir doktor başparmağını kaldırarak sporcunun iyi olduğunu işaret edince tribünlerden alkış sesleri duyuldu.

İspanyol federasyonu daha sonra sporcunun ambulansla hastaneye kaldırıldığını ve bilincinin yerinde olduğunu duyurdu. Yarı final yarışını kazanan ve finalde bronz madalyaya uzanmak üzereyken talihsiz bir kaza geçiren Llopis, kaldırıldığı hastaneden paylaştığı video ile durumunun iyi olduğunu belirtti.

2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 60 metre engellide altın madalyanın sahibi İsviçreli sporcu Jason Joseph oldu. Joseph, 7,41’lik derecesiyle yarışı ilk sırada tamamlayarak altın madalya elde etti. Polonyalı Jakub Szymanski, 7,56’lık süresiyle gümüş madalya kazanırken, Fransız Just Kwaou-Mathey ise 7,59 ile bronz madalyanın sahibi oldu.