Gündem

İstanbul'da yoğun sis: Bazı vapur seferleri iptal edildi

02 Ocak 2023 07:16

 
İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle sürücülerin ilerlemekte zorlandığı, bazı vapur seferlerinin de iptal edildiği belirtildi.

Dün sabah saatlerinde İstanbul Boğazı’nda başlayan sis, kent genelinde etkisini sürdürüyor. Özellikle boğaz çevresindeki Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ilçelerinin yanı sıra Çekmeköy, Sultanbeyli, Sancaktepe, Kağıthane, Fatih, Beyoğlu’nda etkisini artıran yoğun sis nedeniyle sürücülerin ilerlemekte zorlandığı görüldü.

Şehir Hatları’ndan yapılan duyuruda, “Hava muhalefeti (sis) sebebiyle Boğaz Gidiş-Geliş ve Beykoz-Sarıyer seferlerimiz yapılamamaktadır. Diğer seferlerimizde iptaller ve aksamalar yaşanabilmektedir” denildi.

Çanakkale Boğazı ise yoğun sis nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiği, dün sabah çift yönlü olarak durdurulmuştu.

Meteoroloji: Sis devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise 2 Ocak 2023 hava durumu raporunu yayımladı. Beş günlük hava tahmin raporuna göre, sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmede, Türkiye genelinde yağış beklenmediği, havanın, az bulutlu ve açık geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Değerlendirmede, Marmara Bölgesi ile iç ve doğu kesimlerde ise yer yer pus ve sis beklendiği ifade edildi..