Gündem

İstanbul'da silah imalatı ve ticareti yapanlara operasyon; 6 gözaltı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor

22 Ekim 2024 11:28

T24 Haber Merkezi

İstanbul Bahçelievler'de, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde silah imalatı ve ticareti yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin atölye olarak kullandıkları depoda yüzlerce silah ve malzeme ele geçirildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Bahçelievler'de silah imal ve ticareti yapanlara yönelik operasyon için harekete geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından atölye olarak kullanılan depoya operasyon düzenledi. Operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Cephanelik ele geçirildi

Adreslerde 41 adet kuru sıkıdan ateşli silaha çevrilmiş 9 mm silahlar ve bu silahlara ait şarjör, 17 adet 9 mm çapında silah ve bu silahlara ait şarjör, 11 adet 7.65 mm çapında silah ve silahlara ait şarjör, 1 adet 9 mm otomatik tabanca ve 2 adet şarjör, bin 300 adet kurusıkı tabanca gövdesi ve sürgü, 3 bin 240 adet yiv-set oluşturulmuş açık uçlu namlu, 290 adet şarjör, 540 adet kurusıkı tabanca, 20 poşet içerisinde muhtelif sayıda irca mili ve yayı, 5 poşet içerisinde muhtelif sayıda şarjör alt kapağı ele geçirildi.

Suç kayıtları ortaya çıktı

Gözaltına alınan bazı şüphelerin TCK 191'e muhalefet, hakaret, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, tehdit, kötü muameleme, kasten yaralama , 6136 SKM, taksirle yaralama suçlarından poliste kayıtları olduğu öğrenildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sürüyor. (DHA)

 

Ahmet Ümit: Artık ciğerim yanıyor, ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı yazmak zorundaydım!