Yaşam

İstanbul'da mobil tanzim satışı başladı

"Tarladan toplanan ürünün fiyatı aynen İstanbul’daki vatandaşlarımıza yansıtılması adına çalışmalarımız devam ediyor"

10 Şubat 2019 16:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artan sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için hayata geçirileceğini söylediği 'tanzim satış noktası' projesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satış noktası açıldı. 50 ayrı noktada üreticiden tüketiciye doğrudan sebze meyve satışı yapılacak araç, Fatih'te Aksaray Meydanı’nda hayata geçirildi. Sebze ve meyve satışına yarın başlanacağı öğrenildi.

Tanzim satış noktasına ilişkin açıklamalarda bulunan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, "Enflasyonla Topyekün Mücadele adına Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteğiyle gerçekleştirdiğimiz İstanbul’un 50 noktasında büyük çadırlarda vatandaşlarımıza sebze noktasında satışlarımızı gerçekleştireceğiz. Bizler bunları gerçekleştirirken tarladan toplanan ürünün fiyatı aynen İstanbul’daki vatandaşlarımıza yansıtılması adına çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Tanzim satış noktalarında, üreticiden tüketiciye domates, biber, patlıcan, salatalık, ıspanak, soğan ve patates satılacak.

5 ilçede satış yok

Satış noktalarındaki tüm araçlarda BELTUR görevlileri olacağı öğrenilirken, Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca'da üreticilik yapıldığı için bu 5 ilçede satış olmayacağı belirtildi.

"Halde terör estirenlerin işini bitiririz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada "Kendini devletten güçlü zanneden varsa, devlet nasıl teröristlere Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te mağaralarda işini bitirdiyse, halde terör estirenlerin işini bitiririz. El ele vereceğiz bu sömürüyü bitireceğiz" demişti.