Gündem

İstanbul’da ilk 3 katı çöken binadan kurtulanlar anlattı: Korkunç çatırtı sesleri duyduk, camlar kırıldı…

"Deniz kumundan yapılmış, yanmış bir beton. Demir işçiliği de çok kötü. İstanbul’daki bu yapıların acil şekilde boşaltılıp ya güçlendirilmesi ya da yeniden yapılması gerekiyor”

28 Haziran 2024 08:50

İstanbul Bahçelievler’de, 1980 yılı yapımı olan, 4 katı sonradan kaçak çıkılan 7 katlı binanın en alttaki üç katı çöktü. Bina, karot örneklerinin alınmasının ardından, belediye tarafından kontrollü şekilde yıkıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yaşanan olayda hayatını kaybeden olmazken, çöken katlardan kurtulanlar yaşadıklarını anlattı.

Hürriyet’e konuşan bina sakini Felemez Demir, “Korkunç çatırtı sesleri duyduk, camlar kırıldı, üzerime toz geldi, ailemi alıp dışarı kaçtım. 10 dakika sonra da bina çöktü” dedi.

Apartmanın birinci katında yaşayan Sebahattin Kuzu ise çevredeki binaların üflemeyle yıkılacak durumda olduğuna dikkati çekerek “Son anda kurtulduk, bu bina çok eskiydi, kepçe bile hareket etse bina sallanıyordu. Kentsel dönüşüm için yardım edilsin istiyoruz. Sadece bu değil, çevredeki binalar da üflesen yıkılacak durumdalar” diye konuştu..

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, “Küçükçekmece’deki yapıda da kaçak vardı, burada da var. Deniz kumundan yapılmış, yanmış bir beton. Demir işçiliği de çok kötü. Bina öyle kalitesiz ki kendi ağırlığını bile taşıyamayacak hale gelmiş. İstanbul’daki bu yapıların acil şekilde boşaltılıp ya güçlendirilmesi ya da yeniden yapılması gerekiyor” dedi.

TIKLAYIN - İstanbul’da 7 katlı bir binanın ilk 3 katı çöktü: 1980 yapımı binaya kaçak kat çıkılmış!