Lüks restoranların aksine, orta segment restoranlarda iftar için sunulan mönüler 400 ile 900 TL aralığında değişkenlik gösteriyor. İftariyelik, çorba, ana yemek, tatlı ve içecek içeren bu menüler bazı mekanlarda sabitken, bazıları ise müşterilerine 'alakart' seçeneği sunuyor. Örneğin, İstanbul Acıbadem'deki bir restoranda, ana yemek siparişi verildiğinde çorba ve iftariyelik ücretsiz olarak sunuluyor.
Daha uygun fiyat arayışındakiler için esnaf lokantaları cazip bir seçenek oluşturuyor. İstanbul'daki birçok esnaf lokantası, fiks bir iftar menüsü sunmamakla birlikte, iftar saatinde yemek çeşitliliğinin arttırılacağını ve müşterilerin tercihlerine göre yemek seçebileceklerini ifade ediyorlar.
Ev mönüsü
"Evde iftar yaparım" diyenlerin sayısı, dışarıdaki yüksek iftar fiyatlarına alternatif olarak evdeki daha uygun maliyetli iftarları tercih etmeleriyle artıyor. Hurma, pastırma, zeytin ve beyaz peynir gibi iftar sofralarının olmazsa olmazları ile Ramazan'ın vazgeçilmez tatlısı güllaç, market fiyatlarına göre sırasıyla ortalama 300 lira, 1.500 lira, 200 lira ve 250 lira gibi fiyatlardan satılıyor. Güllaç paketlerinin fiyatı ise 169.90 lira civarında. Eğer evde iftar için et, baklagil, yağ gibi ek malzemeler de alınırsa, 4 kişilik bir ailenin haftalık alışveriş maliyeti ortalama olarak 4-5 bin liraya ulaşıyor, bu da birçok kişinin evde iftar yapmayı tercih etmesine neden oluyor.
Toplu davetler
Toplu bir iftar organizasyonu düşünenler için, catering firmaları Ramazan ayına özel çeşitli iftar menüleri sunuyor. Araştırdığımız bazı firmaların çorba, tavuk-pilav, salata, tatlı ve içecek içeren menülerinin kişi başı fiyatı ortalama 130 ile 150 TL arasında değişkenlik gösterirken, kırmızı et içeren menülerin fiyatları ise 150 ile 200 TL civarında belirlenmiş. İftar verilecek kişi sayısı arttıkça bu fiyatlar üzerinden indirim yapılıyor.