Gündem

İstanbul'da 'Hakkari kayyımı' tepkisi: "AKP üçüncü kez siyasi darbe yapmıştır"

03 Haziran 2024 20:24

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın katılımıyla Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.  CHP İstanbul İl Başkanı  Özgür Çelik de basın açıklamasına katılarak karara tepki gösterdi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına ilişkin "Kayyıma geçit yok" sloganıyla Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğolları konuştu.

Hükümetin kayyum kararına tepki gösteren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, AKP iktidarının DEM Parti Belediyelerine karşı üçüncü kez bir siyasi darbe gerçekleştirdiğini kaydetti.

“Seçilmişlerimizin dokunulmazlığını kaldırarak, onları cezaevlerine koyarak, Kobani kumpas davası ile arkadaşlarımıza 407 yıl ceza vererek bir darbeye daha imza atmıştır” ifadekerine yer veren Hatimoğulları, şu sözlere yer verdi:

“Daha bugün Hakkari Belediyemize kayyUm atanıyorsa belediye eş başkanımız gözaltına alınıyor. Gerekse ise 10 yıl önceki bir dava. 10 yıl kış uykusuna yattı bunlar. Adayımız Hakkari Belediye başkanı sevildikten sonra dava devreye sokuluyor. Bu işin hukuki tarafı anayasa ile koruma altına alınmıştır. Bir insan masumiyet karinesi gereği hakkında mahkumiyet kararı olana kadar belediyeye kayyım atanamaz.”

"İrademizi gaspetmenize izin vermeyeceğiz”

Hatimoğulları, Hakkari’ye atanan kayyımın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibinde yer alığını savunarak, “Arkadaşımız hakkında dava açan ekip FETÖ Terör Örgütü tarafından atanan yargıçlardır. İrademizi gaspetmenize izin vermeyeceğiz” dedi.

"Seçmenin sandığa yansıyan iradesini yok saymaktır"

CHP İstanbul İl Başkanı  Özgür Çelik de İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin basın açıklamasında konuştu.

Özgür Çelik 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde sandıklara yansıyan iradeyi hatırlarak “Aradan iki ay geçmeden 10 yıl önceki bir dosya nedeniyle Hakkari’ye kayyım atanmasını reddediyoruz. Kayyımlar halkın demokratik seçme hakkını engelleyen uygulamalardır. Seçmenin sandığa yansıyan iradesini yok saymaktır” ifadelerine yer verdi.

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi

TIKLAYIN - DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit'ten Hakkâri açıklaması: Bu karar Türkiye demokrasisine ve muhalefete kurulmuş büyük bir kumpastır; nöbet eylemlerine başlayacağız