Çevre

İstanbul, Büyükşehirde Sürdürülebilir Yaşam temalı Uluslararası Çevre Konferansı'na ev sahipliği yapacak

Çevre odaklı projeler geliştirilmesini amaçlayan konferans, TED İstanbul Kolej'inde düzenlenecek

29 Haziran 2019 11:44

Dünyaca ünlü Caretakers of the Environment Uluslararası Çevre Konferansı, bu yıl ilk defa Türkiye'de düzenlenecek. "Büyük Şehirde Sürdürülebilir Yaşam" temalı konferans, 1 Temmuz'da TED İstanbul Koleji'nde gerçekleşecek.

Türk Eğitim Derneği tarafından yayımlanan basın bülteninde "Küreselleşen dünyada teknolojinin hızı, tüketim ihtiyaçlarını da farklılaştırdı. Kentlerdeki yaşam koşulları da buna göre şekilleniyor. İnsanların tüketim hızı ve farklılaşan ihtiyaçları ise çevreye uyum gösterme konusunda ülkeden ülkeye değişiyor," açıklaması yapılarak bu konuları ele almayı hedefleyen konferansın önemi vurgulandı.

Sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam için çevre odaklı projeler geliştirilmesini amaçlayan Caretakers of the Environment Uluslararası Çevre Konferansı, farklı kültürlerin birbirlerini tanımalarına ve güncel çevre sorunlarına farkındalık sağlamalarına olanak tanıyacak ortamlar yaratmayı hedefliyor.

Bu yıl 33.'sü düzenlenecek olan konferansa Türkiye, Amerika, Rusya, Portekiz, Polonya, Endonezya, Japonya, Hong Kong, Tayvan, Güney Afrika, Malavi, Meksika, Danimarka ve İsveç'ten toplam 232 lise öğrencisi ve öğretmen katılacak.