Gündem

"İşsizlik, yüzde 12'ye çıkacak"

"2018'in üçüncü çeyreğinde yatırımlar toplam yüzde 4 küçüldü"

12 Şubat 2019 07:27

Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (SPM) hazırladığı rapora göre, 15 Şubat’ta açıklanacak olan kasım dönemi işsizlik rakamı 0.3 puan artarak yüzde 11.6’dan yüzde 11.9’a yükselecek.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin araştırma kuruluşu Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden (SPM) işsizlikle ilgili bir rapor geldi.

SPM, işsizliğin Kasım 2018 itibarıyla yüzde 0.3 puan artarak yüzde 11.6'dan yüzde 11.9'a yükseleceğini hesapladı. Veriler, işsizlik artarken istihdam ve sanayide çalışan işçi sayısında azalış yaşandığını gösteriyor.

SPM Araştırmacısı Pınar Kaynak, geçen yılın üçüncü çeyreğinde kamu ve özel sektör yatırımları toplamının yüzde 4 küçüldüğünü, buna karşılık kasım döneminde ihracatın yüzde 1 azalırken, ithalatın çok ufak bir miktarda (yüzde 0.03) olsa da artmaya devam ettiğini hatırlattı. Sanayi üretim endeksinin ise 3.8 puan düştüğünü belirten Kaynak, “Tüm bu gelişmelerin işgücü piyasalarına yansıması şaşırtıcı olmayacaktır” dedi.