Dünya

İsrail savaş kabinesi üyesinin oğlu Gazze'de öldürüldü

Babası Gadi Eisenkot, Şubat 2015'ten Ocak 2019'a kadar IDF'nin genelkurmay başkanlığını yapmış ve kırk yılı aşkın bir süre orduda görev yapmıştı

08 Aralık 2023 10:27

T24 Dış Haberler

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail savaş kabinesi üyesi Gadi Eisenkot'un oğlu Gal Meir Eisenkot'un Gazze'nin kuzeyinde öldürüldüğünü duyurdu. 

IDF'den yapılan açıklamada 551. Yedek Komando Tugayı'nın 699. Taburunda muharip asker olarak görev yapan 25 yaşındaki Gal Meir Eisenkot'un çatışmada öldüğü belirtildi.

Babası Gadi Eisenkot, Şubat 2015'ten Ocak 2019'a kadar IDF'nin genelkurmay başkanlığını yapmış ve kırk yılı aşkın bir süre orduda görev yapmıştı.

Gadi Eisenkot, Hamas'ın 7 Ekim saldırısının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaş kabinesine katıldı. 

Eisenkot 2022 yılında Knesset'e seçildi ve Benny Gantz'ın Ulusal Birlik Partisi'nin bir üyesi. 

İsrail medyası ayrıntıları paylaştı

İsrail medyası, Gal Meir Eisenkot'un ölümüyle ilgili ayrıntıları paylaştı.

Kanal 13 televizyonunun haberinde Eisenkot'un oğlu Gal'ın, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya eteklerinde, bubi tuzaklı bir tünelde meydana gelen patlama sonucu ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtildi.

Kanal 12 televizyonunun haberinde de Bakan Eisenkot'un en büyük oğlu olan Gal'ın Cibaliya bölgesindeki çatışmalarda öldürüldüğü aktarıldı.

Haberde, Eisenkot'a ülkenin güneyindeki 162. Tümen'de, savaş kabinesinin bir başka üyesi Benny Gantz ile birlikte otururken, oğlunun yaralandığının bilgisinin kendisine iletildiği kaydedildi.