Dünya

İsrail ordusu: Mısır sınırında yaşanan 'güvenlik olayı' nedeniyle iki asker yaralandı

03 Haziran 2023 12:32

İsrail ordusu, Mısır sınırında meydana gelen bir 'güvenlik olayı' nedeniyle iki İsrail askerinin yaralandığını açıkladı. Olayın meydana geliş koşulları araştırılıyor.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Bu sabah, Paran Bölge Tümeni bölgesinde güvenlik olayı yaşandı, olayda 2 kişi yaralandı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Mısır sınırında yaşanan olayın meydana geliş koşullarının araştırıldığı belirtilerek, daha sonra daha fazla ayrıntıya yer verileceği kaydedildi.

Öte yandan İsrail Ordu Radyosu, iki İsrail askerinin yaralandığı olayın, kaçakçı gruplarla yaşanan çatışma neticesinde meydana geldiğini aktardı.

Sky News Arapça'da yer alan habere göre İsrail ordusu, olay yerine çok sayıda askeri takviye göndererek yaralıları askeri helikopterlerle Soroka Hastanesi'ne sevk ettiği, İsrail savaş uçaklarının da bölgede sorti atmaya başladığı belirtildi. Haberde, yaşanan çatışmada iki İsrail askeri ve bir saldırganın öldüğü ifade edildi.

Öte yandan İsrail ordusu, sabah saatlerinde yaşanan 'güvenlik olayı'ndan kısa bir süre sonra Mısır sınırına yakın bir bölgede çatışma çıktığını da duyurdu.

İki olay arasında bağlantı olup olmadığı ve ordunun kiminle çatıştığı ise henüz netlik kazanmadı.