Dünya

İsrail ordusu, Lübnan sınırında öldürülen Reuters muhabiri Issam Abdullah'ın öldürüldüğünü çatışma bölgesinde olduğunu söyledi

Reuters'ın Perşembe günü yayımladığı özel bir rapora göre, gazeteciler sınır ötesi bombardımanı çekerken İsrail'den peş peşe iki top atışı yapan bir İsrail tank mürettebatı Abdullah'ı öldürdü ve altı muhabiri yaraladı

08 Aralık 2023 15:03

T24 Dış Haberler

Reuters muhabiri Issam Abdullah, 13 Ekim'de Lübnan'ın güneyinde öldürülmüş ve Reuters, kendi yürüttüğü soruşturmada Abdullah'ın İsrail tarafından öldürüldüğünü tespit etmişti. İsrail ordusu, Issam Abdullah ile ilgili iddialara yanıt verdi.  İsrail ordusu, olayın aktif bir çatışma bölgesinde gerçekleştiğini ve inceleme altında olduğunu söyledi.

Reuters'ın Perşembe günü yayımladığı özel bir rapora göre, gazeteciler sınır ötesi bombardımanı çekerken İsrail'den peş peşe iki top atışı yapan bir İsrail tank mürettebatı Abdullah'ı öldürdü ve altı muhabiri yaraladı.

IDF: Aktif çatışma bölgesindeydi

İsrail'in Cuma günü yaptığı açıklamada, Hizbullah militanlarının 13 Ekim'de Lübnan sınırı boyunca İsrail toprakları içindeki birden fazla hedefe saldırı düzenlediği belirtildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Olaylardan biri Hanita köyü yakınlarındaki sınır çitine isabet eden bir tanksavar füzesinin ateşlenmesini içeriyordu. Tanksavar füzesinin fırlatılmasının ardından teröristlerin İsrail topraklarına sızma ihtimalinden endişe duyulmaya başlandı. 

Buna karşılık olarak IDF sızmayı önlemek için topçu ve tank ateşi kullanmıştır. IDF bölgede bulunan gazetecilerin öldürüldüğü iddiasından haberdardır.

Bölge aktif çatışmaların yaşandığı aktif bir çatışma bölgesidir ve bu bölgede bulunmak tehlikelidir. Olay şu anda inceleme altındadır"

Af Örgütü ve HRW'dan açıklamalar

Uluslararası Af Örgütü Perşembe günü yaptığı açıklamada İsrail saldırılarının sivillere yönelik doğrudan bir saldırı olabileceğini ve savaş suçu olarak soruşturulması gerektiğini belirtmişti. 

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ayrı bir raporunda İsrail'in iki saldırısının "sivillere karşı açıkça kasıtlı bir saldırı ve dolayısıyla bir savaş suçu" olduğunu ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini söylemişti.