Dünya

İsrail ordusu, Han Yunus'a düzenlenen operasyonla Gazze'deki rehinelerden birinin cesedine ulaşıldığını açıkladı

Cesedin kimliği sağlık görevlileri tarafından tespit edildi ve ailesi bilgilendirildi

06 Nisan 2024 14:41

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, Gazze'de rehin alınan Elad Katzir isimli bir kişinin cesedine Han Yunus'ta gece düzenlenen bir baskınla ulaşıldığını açıkladı.

Elad Katzir, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırılar sırasında Kibbutz Nir Oz'dan kaçırılmıştı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ve İsrail Güvenlik Otoritesi (ISA), Katzir'in cesedinin gece saatlerinde Gazze'den alınarak İsrail'e getirildiğini açıkladı.

Cesedin kimliği sağlık görevlileri tarafından tespit edildi ve ailesi bilgilendirildi.

IDF ve ISA'dan açıklama

IDF ve ISA ortak açıklamasında, "İstihbarata göre İslami Cihad terör örgütü tarafından esaret altındayken öldürülen Elad Katzir'in cesedi gece saatlerinde Han Yunus'tan kurtarıldı ve İsrail topraklarına geri getirildi" denildi. 

Açıklamada ayrıca "Görevimiz kaçırılanların yerini tespit etmek ve onları evlerine geri götürmektir" denildi. 

Yetkililer, Katzir'in cesedinin yerinin "kesin" istihbarat kullanılarak tespit edildiğini söylediler.

47 yaşındaki Katzir, 77 yaşındaki annesi Hanna ile birlikte Nir Oz'dan kaçırılmıştı. IDF ve ISA, Katzir'in annesinin Kasım ayı sonunda altı günlük ateşkes sırasında diğer 104 rehine ile birlikte serbest bırakıldığını, babası Avraham'ın ise kibbutzda öldürüldüğünü açıkladı. 

İslami Cihad, Katzir'in videosunu yayımlamıştı

Ocak ayında Filistinli militan grup İslami Cihad, Katzir'in Gazze'de esir tutulduğu sırada konuştuğunu iddia eden bir video yayınlamıştı. Katzir'in baskı altında konuşup konuşmadığı belli değildi. Videoda Katzir birden fazla kez ölmek üzere olduğunu söylüyor ve İsrail hükümetine savaşı durdurup kendisini ve diğer rehineleri eve getirmesi çağrısında bulunuyordu.