Dünya

İsrail Ordu Sözcüsü: IDF güçleri hâlâ Gazze'de, güneye daha fazla yardım girmesine izin verilecek

Basın brifinginde konuşan Hagari, ordu güçlerinin Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere girdiğini ve operasyonlarının kapsamını genişlettiğini söyledi

28 Ekim 2023 11:40

T24 Dış Haberler

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail ordu güçlerinin (IDF) hâlâ Gazze'de bulunduğunu ve savaşın devam ettiğini söyledi. Sözcü, savaşın "aşamaları boyunca ilerlediğini" belirtti. 

Basın brifinginde konuşan Hagari, ordu güçlerinin Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere girdiğini ve operasyonlarının kapsamını genişlettiğini de sözlerine ekledi.

"Birlikler hala bölgede ve savaşa devam ediyor" diyen sözcü, şu ana kadar herhangi bir kayıp olmadığını da sözlerine ekledi.

TIKLAYIN | Hamas-İsrail savaşında gün gün, dakika dakika tüm gelişmeler

"Bazı Hamas komutanları öldürüldü"

Hagari, dün gece aralarında bir donanma komutanının da bulunduğu Hamas komutanlarının öldürüldüğünü söyledi. Sözcü, "Onların öldürülmesi savaşta önemli bir ilerleme aşaması ve daha zayıf bir düşmanla savaşacağımız anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. 

Sözcü ayrıca IDF'nin gece boyunca Hizbullah'ın altyapısına da saldırdığını kaydetti. 

IDF bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Hamas'ın hava operasyonlarından sorumlu olan ve 7 Ekim saldırısının planlayıcıları arasında bulunduğunu iddia ettiği Asem Abu Rakaba'nın öldürüldüğünü duyurmuştu. 

Güney'e daha fazla yardım gidecek

İnsani yardımlar konusuna da değinen İsrail Ordu Sözcüsü, Gazze'nin güneyine gidenler için yardımın artacağını söyledi. Hagari, "Gıda, ilaç ve su taşıyan daha fazla kamyon girecek. Güvenli ve korunaklı bir alan olan bu bölgedeki herkes [bu yardımları] alacak" dedi. 

"150 yeraltı hedefi vuruldu" açıklaması

IDF, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada gece boyunca İsrail güçlerinin Gazze'nin kuzeyindeki 150 "yeraltı hedefini" vurduğunu duyurmuştu. 

AFP'nin haberine göre; ordudan yapılan açıklamada vurulan yerler arasında "terör tünelleri, yeraltı savaş alanları ve ilave yeraltı altyapısı" bulunduğu belirtilmişti.