Dünya

İsrail medyası: Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid, İsrail'e ziyaret davetini kabul etti

İsrail ile BAE, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı

14 Aralık 2021 07:20

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın, tarihi ziyaretin ardından İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in ülkeye ziyaret davetini kabul ettiği bildirildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberinde bin Zayid'in, Bennett ile görüşmesinin sonunda İsrail'e ziyaret davetini kabul ettiği duyuruldu. Görüşmede Bennett'in ekibine ziyaretle ilgili çalışmalara başlanması talimatını verdiği kaydedilerek, ziyaretin tarihine ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı.

Başbakanlık Ofisi'nin açıklamasında, ziyarette karşılıklı samimi sohbet eden iki liderin arasındaki şahsi tanışmaya yoğunluk verildiği ve iki ülke arasında barışın güçlendirilmesine ve ekonomik ilişkiler kurulmasına istekli olunduğu kaydedildi.

BAE haber ajansı WAM'ın yayımladığı ortak açıklamada, iki ülkenin de ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla birçok iş birliği alanının desteklenmesi için ortak fon oluşturmaya istekli olunduğuna işaret edildi.

Söz konusu fonun ortak iş konseyinin yanı sıra iklim değişikliği, çölleşme, temiz enerji ve geleceğin tarımı konularında zorluklara karşı çözüm yolları bulmak ve iki ülkedeki önde giden ekonomik ve teknolojik beyinleri bu alanlara yönlendirmek üzere çalışacağı bildirildi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, bin Zayid'in davetlisi olarak pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaret gerçekleştirdi.

İsrail ile BAE, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.