Dünya

İsrail'in Gazze'deki saldırıları sürüyor: El-Avde Hastanesi kışlaya dönüştürüldü; hastane içindeki toplam 240 kişi alıkonuldu

İsrail güçleri, aralarında tesisin müdürü Ahmed Muhanna'nın da bulunduğu altı hastane çalışanını tutukladı

19 Aralık 2023 11:58

T24 Dış Haberler

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Avde Hastanesi'ni askeri kışlaya çevirerek 80'i sağlık personeli 240 kişiyi alıkoyduğunu açıkladı. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kidra, El-Avde Hastanesi'ndeki son durum hakkında bilgi verdi. Kidra, İsrail güçlerinin hastaneyi kışlaya dönüştürdüğünü söyledi. İsrail ordusu, hastane içindeki 80 sağlık personeli, 40 hasta ve 120 yerinden edilmiş kişi olmak üzere 240 kişiyi gözaltına aldı. 

İsrail güçleri, aralarında tesisin müdürü Ahmed Muhanna'nın da bulunduğu altı hastane çalışanını tutukladı.

Cibaliya'da 10 kişi hayatını kaybetti 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kidra, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlenen İsrail hava saldırısında en az 10 Filistinlinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

Refah'ta saldırı

İsrail güçlerinin daha önce güvenli bölge ilan edilen Gazze'nin güneyindeki Refah'ta konutları hedef almasının ardından en az 29 kişi hayatını kaybetti.

Cenin ve Refah'taki operasyonlar kısa süreliğine durduruldu

İsrail ordusu, Refah ve Cenin'deki askeri operasyonlarına insani amaçlarla kısa süreliğine ara verdiğini duyurdu. 

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X'te yaptığı açıklamada, taktiksel duraklamanın "insani amaçlarla" sabah 10'dan öğleden sonra 2'ye kadar gerçekleşeceğini söyledi.