Dünya

İsrail'in BM Büyükelçisi, İran'ı protesto etti; güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarılıp gözaltına alındı

Raisi'nin konuşmasına başlamasından kısa bir süre kala Erdan oturduğu yerden kalkarak "İranlı kadınlar şimdi özgürlüğü hak ediyor" yazan ve üzerinde gözaltında öldürülen Mahsa Amini'nin fotoğrafı bulunan bir kağıt açtı

20 Eylül 2023 09:09

T24 Dış Haberler

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Gilad Erdan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'nin BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma esnasında bir protesto gösterisi düzenledi. Erdan, BM güvenlik ekibi tarafından kısa süreliğine gözaltına alındı ve salondan çıkarıldı. 

Raisi'nin konuşmasına başlamasından kısa bir süre kala Erdan oturduğu yerden kalkarak "İranlı kadınlar şimdi özgürlüğü hak ediyor" yazan ve üzerinde gözaltında öldürülen Mahsa Amini'nin fotoğrafı bulunan bir kağıt açtı. 

"Aşağılık bir katile BM'de söz verilmesin"

Erdan, protestosunun ardından BM Genel Kurulu güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı ve kısa süreli gözaltına alındı.

Erdan, salondan çıkarılmasının ardından "İsrail'in yok edilmesi çağrısında bulunan aşağılık bir katile BM'de platform verilmesi mümkün olmamalıdır. BM bir kez daha yeni bir ahlaki düşüklüğe ulaşmıştır. Tahran kasabı BM'de konuşurken ve uluslararası toplum tarafından saygı görürken, yüzlerce İranlı dışarıda protesto gösterisi yapıyor, bağırıyor ve uluslararası toplumu uyanmaya ve kendilerine yardım etmeye çağırıyor. Üye devletlerin bir kitle katilini dinlemeye devam etmesi utanç vericidir" dedi.

Erdan, büyükelçi olarak görev yaptığı süre boyunca İranlı, Filistinli ve Türk liderlerin konuşmaları sırasında yarım düzine protesto yürüyüşü düzenledi ve ofisi her gösteriyi filme alıp yayınladı.