Dünya

İsrail ile Lübnan arasındaki karşılıklı saldırılar devam ediyor

İsrail'in topçu atışlarına karşılık Hizbullah'ın da İsrail'e ait 4 askeri noktaya saldırı düzenlediği belirtildi

04 Ocak 2024 15:17

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgelerini ağır topçu atışlarıyla vururken Hizbullah da İsrail'e ait 4 askeri noktaya saldırı düzenledi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre İsrail güçleri, Tel Hamamis çevresini, Mercayun ilçesinin ovasını, Kefr Kella beldesinin çevresini ağır topçu atışlarıyla hedef aldı.

İsrail'e ait savaş uçaklarının gece yarısı Nakura beldesinde yer alan 3 katlı bir binaya hava saldırısı düzenlediği ve binanın tamamen yıkıldığı kaydedildi.

Binada, daha önce Hizbullah tarafından öldürüldüğü duyurulan 4 mensubun bulunduğu, 9 sivilin de yaralandığı aktarıldı.

Öte yandan, ordudan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyinde yer alan Marun er-Ras bölgesindeki gözlem noktası ve askeri altyapısı savaş uçaklarıyla hedef alındı.

Aynı bölgede Hizbullah'a ait tanksavar füze grubunun tespit edildiği ve yine hava saldırısıyla imha edildiği aktarıldı.

Hizbullah, İsrail'e ait 4 askeri noktaya saldırı düzenledi

Hizbullah, İsrail'e düzenlediği saldırılar hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait Ştula, Cardah, El-Manara ve Metula askeri noktalarına "uygun silahlarla" saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Öte yandan Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre İsrail güçleri, Hiyam beldesinin çevresini fosfor içeren top mermileriyle vurdu.

NNA, ayrıca bir başka haberinde, İsrail'in Lübnan'ın Kefr Kella ve Odeysa beldeleri arasında yer alan bazı bölgeler ve yola fosfor bombaları attığını aktardı.

Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen "Al Akhbar" gazetesinin sosyal medya hesabında yayımlanan videoda, Hiyam belde merkezine düşen bir fosfor bombasının etrafa dumanlar saçarak yandığı görüldü.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda 147 Hizbullah mensubu, 28 Lübnanlı sivil, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri hayatını kaybetti.